Gece yarısı iflas: Yolcular havaalanında kaldı, bilet paraları uçtu

Güncelleme Tarihi:

Gece yarısı iflas: Yolcular havaalanında kaldı, bilet paraları uçtu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2019 10:23

Almanya’da iki yıl içinde üçüncü havayolu şirketi iflas etti. Gece yarısı iflas açıklayan Germania’dan bilet alan binlerce yolcu, sabah gittikleri havaalanlarından geri dönmek zorunda kaldı. Yolculara bilet paralarının da ödenmeyeceği bildirildi.

Haberin Devamı

GERMANIA Hava Yolları'ndan bilet alan yolcular, bu sabah geldikleri havaalanlarından geri dönmek zorunda kaldı. İflasını gece yarısı saat 02.00'de açıklayan 37 uçağa sahip şirketin resmi internet sayfasından yolculara “Çok üzgünüz. Germania Hava Yolları'ndan bilet satın alanlar, yürürlükteki yasalara göre bir hak talep edemezler. Tatil için rezervasyon yapanlar da rezervasyon yaptıkları organizatörle iletişime geçsin” bilgisi paylaşıldı. 

2017 yılında Almanya’nın en büyük ikinci havayolu Air Berlin, 2018 yılında da Small Planet Airlines iflasını açıklamıştı. Germania’nın iflasıyla birlikte iki yıl içinde Almanya’da üç havayolu şirketi iflas etmiş oldu.

Gece yarısı iflas: Yolcular havaalanında kaldı, bilet paraları uçtu

Haberin Devamı

37 UÇAĞI, 954 ÇALIŞANI VARDI
Germania Şefi Karsten Balke ise yaptığı açıklamada “Maalesef kısa sürede ihtiyacımız olana mali kaynağı yaratamadık. İflastan başka karar veremediğimiz için çok üzgünüz. Özellikle de çalışanlarımızın bu durumdan etkilenmesi bizi daha da üzdü. Yolcularımızdan da planladığı gibi uçamayacakları için özür diliyorum” dedi. 1986 yılında Köln’de kurulan
şirketin İsviçre'li Germania AG ve Bulgar Eagle ile birlikte filosunda 21 Airbus A319, 7 Airbus A321 ve 9 Boing 737-700 olmak üzere 37 uçağı bulunuyordu. Toplam 954 çalışanı bulunan şirket, yılda dört milyon yolcu taşıyordu. Germania, Türkiye’nin 15 havalimanından, Almanya ve İsviçre’ye 32 uçuş bağlantısı sunuyordu. Almanya ve İsviçre’den Türkiye’ye uçan Germania Bremen, Düsseldorf, Berlin-Tegel, Berlin-Schönefeld, Düsseldorf, Friedrichshafen, Münih, Münster/Osnabrück, Nürnberg, Rostock-Laage, Erfurt-Weimar, Dresden ve Zürih’ten Türkiye’nin birçok havalimanına yolcu taşıyordu. Yıllık cirosu ise 369 milyon Euro’yu buluyordu.

Gece yarısı iflas: Yolcular havaalanında kaldı, bilet paraları uçtu

TÜRK YOLCULAR ALANDAN DÖNDÜ
Germania'nın iflası Türk yolcuları da vurdu. Berlin'den Gaziantep'e uçmak için sabah saatlerinde Tegel Havaalanı'na giden yolcular, uçağın kalkamayacağını alandaki yetkililerden öğrendi. Yolcular çaresiz evlerine dönmek zorunda kaldı. Yolculardan Hikmet Öztürk ve torunu Hakan Öztürk de iflası nedeniyle uçamadı. Dedesiyle birlikte saat 08.00 uçağıyla Gaziantep'e uçacaklarını söyleyen Hakan Öztürk “Dedem'i Hatay'a götürecektim. Günler önceden biletleri almıştık. Havaalanına sabah saat 05.00'te gittik. Uçak saat 08.00'de kalkacaktı. Bize uçağın kalkamayacağını bilet paramızı da alamayacağımız söylendi. Çaresiz eve döndük” dedi.

Haberin Devamı

İFLAS GURBETÇİLERİ ÜZDÜ
Türkiye’nin Zonguldak Havalimanı’ndan Dusseldorf’a sefer düzenleyen tek havayolu Germania’nın iflası bu bölgeye uçan gurbetçileri de üzdü. Bilet alanlar mağdur oldu.
Gurbetçilerin yoğun olduğu kentte, havalimanını kullananlar ZONHAV yetkililerini arayarak şirketin iflas kararı hakkında bilgi almaya çalıştı. Almanya’da yaşayan ZONHAV Yönetim Kurulu Başkanvekili Recep Kahya, sosyal medya hesabından açıklama yaparak havayolu şirketinin iflas kararını ve 2019 yılı seferleri için bilet alan yolcuların bulunduğunu doğruladı: Bilet alan hemşerilerimizin yetkili kurumlara müracaat edip beklemekten başka çaresi yok. Eğer herhangi bir yatırımcı uçakları devralıp uçuşlara devam ederse belki yolcuları ücretsiz taşıyabilir. Çok üzgünüm.”

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!