Geç ama görkemli kutlama

Güncelleme Tarihi:

Geç ama görkemli kutlama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2015 14:34

ALMANYA’da Nürnberg Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluğu, Eğitim Ataşeliği, Türk Sivil Kuruluşları ile Öğretmen ve öğrencilerin desteklediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı geç ama tüm görkemi ile kutlandı.

Haberin Devamı

Fürth Şehir Salonu'ndaki kutlamaya Başkonsolos Asip Kaya, Eğitim Ataşesi Kamil Aydoğan, Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen, Nürnberg Belediyesi Encümen üyesi Aynur Kır, Fürth Belediyesi Encümen üyeleri Ayhan Yeşil , Aydın Kaval ile çok sayıda Türk ve Alman davetli hazır bulundu.

Geç ama görkemli kutlama


PROGRAMI İKİ ÖĞRENCİ SUNDU

Programı Sude Yeşil ile Buğra Gürgönül adlı öğrenciler takdim ederken, Türkçe Dersi Öğrencileri eşliğinde saygı duruşu ve Milli marşlar okundu.

Geç ama görkemli kutlama


Başkonsolos Asip Kaya’nın, günün anlam ve manasını belirten konuşmasının ardından, Çiftetelli, Flamenko dansı, harmandalı, çayda çıra, Kuğu gölü gibi oyunlar sahnelendi ve şiirler okundu. Farklı kökenli çocuklarında sahne aldığı kutlama tüm coşkusu ile sürerken, ana salonun yanı sıra, diğer salonda birbirinden ilginç oyunlar ve gösteriler yapıldı. Türk yiyeceklerinin yanı sıra, program öncesi barış sembolü güvercinler uçuruldu.

Geç ama görkemli kutlama

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!