Galliano moda dünyasına geri döndü

Güncelleme Tarihi:

Galliano moda dünyasına geri döndü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2015 12:03

“Irkçı” modacı kendine yeni bir iş buldu

Haberin Devamı

Üç yıl önce Paris’te Yahudi bir kadın ve Asyalı bir adama ırkçı hakaretler yağdırdığı için Christian Dior modaevindeki işinden olan 54 yaşındaki ünlü İngiliz tasarımcı John Galliano, Belçikalı modaevi Maison Martin Marginela’in kreatif direktörü olarak hazırladığı ilk kolekiyonu Londra’da düzenlenen görkemli bir defilede tanıttı.

Galliano’nun yarattığı yeni erkek koleksiyonunu sergilediği defileye ünlü model Kate Moss ve müzisyen eşi Jamie Hince, ayakkabı tasarımcısı Manolo Blahnik ve Burberry moda evinin kreatif direktörü Christopher Bailey de katıldı.

Galliano’nun tasarımları moda dünyasından tam not aldı ve bir çok moda dergisi sosyal medyada modacının işine görkemli bir şekilde dönüş yaptığını söyledi.

2011 yılında Galliano'nın Yahudi bir kadına “Hitler’i sevdiğini” ve “Ebeveynlerinin bir gaz odasında ölmesini dilediğini” söylerken çekilmiş bir videosu yayınlanmış, bunun üzerine modacı hem işinden kovulmuş hem de yargılanmıştı. Galliano çıkartıldığı mahkemede suçlu bulunmuş ancak aldığı hapis cezası ertelenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!