Galatasaray taraftarı olay çıkardı faturası Alba'ya kesilecek

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray taraftarı olay çıkardı faturası Albaya kesilecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2015 11:02

Euro League maçında Ultra Aslan Avrupa taraftar grubu olay çıkardı. Sandalyelerin ve koltukların havada uçtuğu olayları bastırmak için salona polis girdi. Alba Berlin Galatasaray maçı çıkan kargaşa nedeniyle bir saat gecikmeli başladı. Maçı Alba 75-68 kazandı. Olaylar, NRW ve Hollanda'dan gelen Galatasaray taraftarlarının astığı 'Doğu Türkistan'a özgürlük' pankartı yüzünden çıktı. Çıkan olayların faturasını ise gerekli önlemleri almadığı için Alba Berlin'e kesilecek. Salonda 30 bin Euro'luk hasar oluştu.

Haberin Devamı

GALATASARAY ile Alba Berlin arasında oynanan maçta istenilmeyen olaylar çıktı. Yaklaşık 3 bini Galatasaraylı olmak

Galatasaray taraftarı olay çıkardı faturası Albaya kesilecek
üzere 13 bin biletli seyircinin geldiği maçın başlamasına 20 dakika kala 100 kişilik Ultra Aslan Avrupa taraftar grubu ağırlıklı olarak kadınların bulunduğu Alba taraftarlarına saldırdı.
Saldırıları karşısında salonda büyük şok yaşandı.

Galatasaray taraftarı olay çıkardı faturası Albaya kesilecek


Beklenmedik saldırıya Alman taraftar ise soğuk kanlılığını koruyarak karşı koymadı. Daha kötü olayların yaşanması önlendi. Olaylar sırsında sandalyeler havada uçuştu. Salondaki koltuklar yerlerinden söküldü.

Galatasaray taraftarı olay çıkardı faturası Albaya kesilecek


FİTİLİ DOĞU TÜRKİSTAN PANKARTI ATEŞLEDİ

Tüm bu olayların fitilini ateşleyen ise Avrupa Ultra Aslan Taraftar Grubu'nun Alman taraftarları için ayrılan bölüme astığı 'Doğu Türkistan'a özgürlük' pankartı oldu. Alman taraftarlar kendi pankarta ve bayraklarını asmak için sarı kırmızılıların astığı pankartı indirince sakallı iki sarı kırmızı taraftar salonun bir ucundan öbür ucuna giderek pankartı indirenleri yumrukladı. Ardından da 100 kişilik Galatasaray taraftarı kadınların bulunduğu tarafa hücum etti. Buradaki tüm Alba bayraklarını, şallarını, pankartlarını ve flamalarını aldı. Olayları yatıştırmak için Galatasaray yöneticileri, oyuncuları ve teknik heyet büyük çaba harcadı.

Galatasaray taraftarı olay çıkardı faturası Albaya kesilecek


ATAMAN ADETA YALVARDI

Dakikalarca salonun ortasında Galatasaray Koçu Engin Ataman mikrofonu alıp anonslar yaptı. Ataman adeta taraftara yalvardı. Ataman 'Galatasaraylılar yapmayın' 'Hepimiz Galatasaraylıyız', 'hepimiz Türküz', 'Yerinize geçin' 'Olaylar büyürse bizi Euro League'den atarlar', 'Büyük cezalar alırız' uyarılarını yaparken, takım kaptanı Sinan Güler ve yöneticiler de olayları yatıştırmak için taraftarın önüne geçti. Saldırgan taraftar kendilerini engellemeye çalışan oyunculara ve teknik heyete de ağza alınmayacak küfürler etti. Olaylar çıktıktan 15 dakika sonra polis salona geldi. Olaylar sırasında Alba Berlin basketbolcuları ise hakemlerle birlikte soyunma odasına kaçtılar. Polisin gelmesiyle saldırgan taraftarlar yerlerine geçti. Çıkan olaylar yüzünden hakemler, karşılaşmayı bir saat gecikmeli başlattı. Olayları çıkaran taraftarın Kuzey Ren Westfalya (NRW) Eyaletinden ve Hollanda'dan gelenler olduğu öğrenildi. Bu grup için Galatasaray kulübü Alba Berlin'den 400 bilet aldığı öğrenildi.

Galatasaray taraftarı olay çıkardı faturası Albaya kesilecek


ENDER'İN FORMASI ÇALINDI

Olaylar sırasında Galatasaray'ın tecrübeli oyuncu Ender Arslan'ın 33 numaralı forması çalındı. Yedek forma olmadığı için bir süre forma krizi yaşandı. Ardından hakemlere, Ender'in 33 numara yerine 9 numaralı formayı giyeceği bildirildi. Hakemler de kabul edilince Ender Arslan her zaman giydiği 33 numaralı forma yerine, 9 numaralı formayı giydi. Formanın üzerine yapıştırılan banda Ender'in adının kalemle yazıldığı görüldü. Maçın son bölümüne kadar Alba Berlin üstün oynadı. Bir ara sayı farkı 17'ye kadar çıktı. Ancak son periyotta sarı kırmızılılar aradaki farkı kapattı. Karşılaşmanın son bölümlerinde fark üç sayıya kadar indi. Ancak Alba Berlin, İstanbul'da 75-65 yendiği Galatasaray'ı Berlin'de de 75-68 yenmeyi başardı.

Galatasaray taraftarı olay çıkardı faturası Albaya kesilecek


GÜVENLİK YETERSİZLİĞİ

Berlin'de şimdiye kadar basket maçlarında olaylar çıkmadığı için Galatasaray karşılaşmasına yönelik ek güvenlik önlemleri alınmamıştı. Güvenlik önlemlerin yetersiz olması nedeniyle Alba'nın para cezası alması bekleniyor. Öte yandan Galatasaray taraftarının salona 30 bin Euro'luk maddi zarar verdiği öğrenildi. Maçtan hemen sonra kırılan koltukları tespit ettiren Alba yönetimi, Galatasaray'dan oluşan maddi zararı talep edecek. Alba Sportif Direktörü Mithat Demirel, saldırgan tarfatarı sert dille eleştirdi. Demirel “Bu insanlar basketbola ve spora yakışmıyor. Biz defalarca Efes ve Fenerbahçe ile maçlar yaptık. Hiçbir olay çıkmadı. Berlinli Türkler olaylardan uzak durdu. Saldırıyı yapanlar Berlin dışından gelenlerdi” dedi. Alba Berlin Menajeri Marco Baldi ise “Galatasaray taraftarı ilk kez olay çıkarmıyor. Önlem almak lazım. Ceza verilmesi gerekiyor” dedi.

Galatasaray taraftarı olay çıkardı faturası Albaya kesilecek

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!