Galatasaray-Schalke maçı öncesi dikkat çeken uyarı: Yüksek riskli!

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray-Schalke maçı öncesi dikkat çeken uyarı: Yüksek riskli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2018 12:30

Alman polisi, Schalke 04 ile Galatasaray’ın UEFA Şampiyonlar Ligi maçı öncesi yayınladığı Türkçe ve Almanca mektupla, ‘yüksek riskli’ gördüğü maç öncesi taraftarları bir araya getirme çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubunda mücadele eden Galatasaray, 6 Kasım salı günü Alman takımı Schalke 04 ile Veltins Arena’da karşı karşıya geliyor. Gelsenkirchen Emniyet Müdürlüğü, ‘yüksek riskli’ gördüğü karşılaşma öncesinde iki takımın taraftarlarını bir araya getirmek için hem Türkçe hem de Almanca birer mektup yazıp uyarılarda bulundu. Gelsenkirchen Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şöyle denildi:
“Gelsenkirchen Emniyeti bu maçı yüksek riskli olarak sınıflandırıyor. Bu büyük karşılaşma için yoğun hazırlık yapıyoruz. Seyircilerin güvenliği bizim ana hedefimiz. Biz, maçın çok iyi bir havada, renkli ve heyecanlı geçmesi, ama aynı zamanda huzur içinde bir futbol akşamı yaşanması için iki kulübün taraftarlarıyla görüşmek istiyoruz. Bu amaca ulaşmak için taraftarlara çağrımızı içeren bir mektup hazırladık.”

Haberin Devamı

SPORCA DAVRANIN
Emniyetin “Sevgili Galatasaray kulübü” diyerek başladığı Türkçe mektupta ise şu ifadelere yer verildi: “Güzel ve etkileyici bir futbol maçı izlemek ve yaşamak için takımınızı stadyumda tezahüratlar ile desteklemenizin gayet normal olduğunu biliyoruz.
Maç öncesi sizin için sıraladığımız davranış kurallarına dikkatinizi çekmek istiyoruz:
Barışcıl ve sporca davranınız!
Takımınızı duygusalca ve yüksek sesle destekleyebilirsiniz, ama lütfen kimseye hakaret etmeyiniz!
Provokeye girmeyiniz ve kimseyi de provoke etmeyiniz!
Stadyumun içinde ve dışında havai fişek / meşale kullanmak kesinlikle yasaktır! Bu yasak tüm Gelsenkirchen ilçesi için geçerlidir! Kendinizi ve çevrenizdeki insanları havai fişek kullanarak tehlikeye atmayınız! Polis yasa dışı havai fişek kullananlara hemen müdahale edecektir. FC Schalke 04 Kulübü stadyuma giriş kontrolleri yapmaktadır. Üzerinizde havai fişek / meşale tespit edildiği an stadyuma girişinize izin verilmiyecektir.
Lütfen zafer kutlamaları için trafiği işgal etmeyiniz.
Şiddete eğimli olmayınız ve şiddete meyilli insanlardan uzak durunuz!

Futbolda şiddetin yeri yoktur. Gelsenkirchen Polisi futbol maçının güvenli bir ortamda oynanması için her türlü önlemi almıştır. Her türlü şiddete karşı hemen müdahale edilecektir. Kamu güvenliğine karşı işlenen suçlar veya aykırı davranışlar kararlı şekilde takip edilecektir.
Maç günü internetten, Facebook ‘Polizei NRW Gelsenkirchen’ ve Twitter ‘Polizei NRW GE’ hesabımızdan Gelsenkirchen’e seyahatınız hakkında bilgi alabilirsiniz. Futbol karşılasması ile ilgili bilgileri ise yine Facebook ‘FC Schalke 04’ veya Twitter ‘FC Schalke 04’ hesaplarından takip edebilirsiniz.
Gelsenkirchen seyahatinizin rahat geçmesini diler, burada güzel zaman geçirmenizi temenni ederiz.
FC Schalke 04 ve Gelsenkirchen Polisi” Alman polisi, aynı mektubun Almancasını da Schalke 04’e gönderdi.

BAKMADAN GEÇME!