FUTBOLA YATIRIM BÖYLE OLUR

Güncelleme Tarihi:

FUTBOLA YATIRIM BÖYLE OLUR
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2014 11:40

Werder Bremen'in Bundesliga A Gençler takımında oynayan Sefa, Burak ve Abdullah geleceğin yıldızları olarak yetiştiriliyor. W. Bremen kulübü üç Türk kökenli futbolcuya futbolun yanı sıra okul eğitimi olanağı da sunuyor. Yıldız adayı üç futbolcu uzun yıllar Bremen forması giyme hayali kuruyor.

Haberin Devamı

ALMANYA Futbol Federasyonu (DFB) ülke futbolunu 1990'lı yıllardaki durağanlığından kurtarmak amacıyla 2000'li yılların başında elit futbolcu yetiştirmek için bir dizi kararlar aldı. Yaygın alanda rekabet yaratmak yerine yetenekli gençlerin oynayacağı elit lig kurmayı planladı ve bunu daha hayata geçirdi. Önce A Gençler Bundesliga'yı ardından da B Gençler Bundesliga'yı oluşturdu. Amaç; ülke genelindeki en iyi futbolcuları belli takımlarda toplamak ve iyi bir eğitimle elit futbolcu yetiştirmek. Bunda da başarılı oldu. Yerel rekabet sona erdi. Bunun yerine takımlar arasında ulusal düzeyde yarış başladı. Ardından da Mesut Özil, Boateng kardeşler, Nuri Şahin, Hakan Çalhanoğlu, Reus, Müller, Götze, Draxler, Neuer ve burada adını sayamayacağımız yıldız futbolcular yetişti.

SİSTEM İŞLİYOR

Kurulan sistem iyi işledi ve şimdi de sürdürülüyor. Werder Bremen de bu sistemi iyi işleten ve meyvesini toplayan kulüplerden biri. Werder Bremen yetenekli Türk kökenli futbolcuları da bünyesinde topluyor. Futbolculara sadece futbol eğitimi sunmuyor. Onların okul eğitimlerini de üstleniyor. Werder Bremen alt yapısında bu eğitimden yararlanan futbolcular arasında Sefa Kahraman, Burak Yiğit ve Abdullah Doğan da bulunuyor. Üç futbolcuyla aldıkları eğitimi ve geleceklerini konuştuk. Üçünün de hayatı futbol. Futbolla yatıp, futbolla kalkıyorlar. Kendi yaş gruplarının yıldız futbolcuları olarak görülüyorlar. 18 yaşındaki Burak Alman genç milli, aynı yaştaki Abdullah da Türk genç milli takım forması giydi. Bremen, 17 yaşındaki Sefa'yı Berlin'de keşfedip alt yapısına kattı.

EĞİTİM ALIYORUZ

Berlin doğumlu Sefa, defansın ortasında oynuyor. Sahada uzun boyu ve atletik yapısıyla sanki 20'li yaşlarda görülüyor. Ancak yakından görünce henüz çok genç olduğunu hemen fark ediyorsunuz. Hayalleri var. Hayallerinin peşinden Berlin'den kalkıp Bremen'e gelmiş. “Ben futbolcu olmak istiyorum. Bunun için de Bremen'e geldim. Burada okul eğitimimi de aksatmadan sürdürüyorum. Bremen Kulübünün yatılı okulunda kalıyorum. Sabah okula gidiyoruz. Öğleden sonra da antrenmanlarımızı yapıyoruz. Futbol ve okuldan başka bir şey düşünmüyorum. Ailemi özlüyorum ama amacıma ulaşmak için katlanmak zorundayım. Başarılı olmak istiyorsam fedakarlık yapmam lazım.”

ALMAN MİLLİ OLDU

Burak, 7 yaşından beri Werder Bremen'de oynuyor. Kulübün tüm genç takımlarında oynayan Burak, Alman genç milli takım forması da giydi. Sol ayağını iyi kullanan Burak, Fenerbahçeli Caner Erkin'e benzetiliyor. Onunun gibi hızlı olan Burak, üstün top tekniğiyle de Caner'i andırıyor. Yaptığı ortalarla geçen sezon 12 gol attıran Burak “Ben Bremen'de doğdum. Burada topa başladım. Başka takımlardan teklif gelmesine rağmen Bremen'den ayrılmadım. Türk milli takımından da davet geldi. Ancak Alman milli takımında oynamak benim kariyerim açısından daha olumlu olur diye doğduğum ülkenin milli formasını tercih ettim” dedi.

İŞİ GOL ATMAK ONU DA YAPIYOR

Takımdaki bir diğer yıldız adayı da Abdullah. 18 yaşında. Dört kez Türk genç milli takımında oynadı. A Gençler Bundesliga'da ikinci sezonu. Bremen onu başka kulübe kaptırmamak için sözleşmesini iki yıl daha uzattı. Bremen'de oynadığı için çok şanslı olduğunu anlatıyor Abdullah “Bremen alt yapısında çok iyi eğitim aldık. Sadece futbol eğitimi değil, okulumuzun eğitimiyle de yakından ilgileniyorlar burada. Arkadaşlık ortamı da çok iyi. Benim işim gol atmak. Gol atınca da çok mutlu oluyorum. Amacım gollerimi Bundesliga'da da Bremen için atmak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!