Funda’dan mülteciye bayram tıraşı

Güncelleme Tarihi:

Funda’dan mülteciye bayram tıraşı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2015 10:14

Almanya’ya sığınan mültecilere bu ülkede yaşayan Türkiye kökenliler de yardım elini uzatıyor. Aachen’da kuaför salonu işleten Funda Teke de mültecilere yardım edenlerin arasında.

Haberin Devamı

Pazar günü dört çalışanıyla birlikte mültecilerin sığındığı Aachen kentindeki okulu ziyaret eden Funda Teke, hem çocukların hem de büyüklerin saçlarını kesti.

Teke, “Aachen’a gelen mülteciler arasındaki çocukları kuaför salonumuza davet edip onlara bayram öncesi saç tıraşı yapmak istedik. Ancak mülteciler kaldıkları okuldan dışarı çıkamadıkları için onların olduğu yere biz gittik. Makaslarımızı ve gerekli aletleri alıp çocukların saçlarını kestik. Büyükleri de tıraş ettik” dedi.

Çocukların teşekkür etmek için ellerini sıkı sıkı tuttuklarını söyleyen Teke, “Savaştan kaçıp yollarda eziyet çeken insanları elimizden geldiği kadar mutlu ettik. Yüzleri güldü. Onlar kadar biz de mutlu olduk. Her pazar artık kaldıkları okullara ve yurtlara giderek saç tıraşlarını yapacağız” diye konuştu.

Funda Teke, mültecilere yardım yapacaklara da seslenerek “Gidin kendi elinizle yardımı ihtiyacı olana verin. Hem yardımınızın yerine ulaştığını, hem de yardımı alan kadar kendinizin de mutlu olduğunuzu göreceksiniz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!