Fransızların imdadına Kangallar yetişti

Güncelleme Tarihi:

Fransızların imdadına Kangallar yetişti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2018 15:30

Fransa’da yüzyıllardır sürülerin korunmasında kullanılan Pireneler çoban köpeği ülkede artan kurt saldırılarıyla başa çıkamayınca sürü sahipleri koyunlarını korumak için Kangal köpekleri satın almaya başladı.

Haberin Devamı

FRANSIZ kamu yayıncısı France Bleu’de yer alan haberde, ülkenin güneyinde bulunan Drome Bölgesi’ndeki sürü sahiplerinin, geçen yıl yüzde 30 artan kurt saldırılarına karşı Kangal köpeği satın alarak koyunlarını korumayı tercih ettiği kaydedildi. Bölgede yüzyıllardır sürülerin korunmasında kullanılan Pireneler çoban köpeğinin (Patou) kurt saldırılarına karşı başarısız olduğu ve bu nedenle sürü sahiplerinin Kangal köpeğini tercih etmeye başladığı ifade edildi. 

Fransızların imdadına Kangallar yetişti

Kangal köpeklerinin diğer köpek türlerinin aksine saldırı durumunda sürü dışına çıkarak veya sürüden uzaklaşarak kurtları etkisiz hale getirdiği belirtilen haberde, Kangal’ın aynı zamanda insana saldırmadığı da vurgulandı.
Haberde, yetkililerin, “Eğer bir Kangal ile karşılaşırsanız sakin olun, dikkat çekmeden yürümeye devam edin, bisikletteyseniz inin ama asla kendi köpeğinizi yaklaştırmayın” uyarısında bulunduğu da aktarıldı.
Anavatanı Sivas olan Kangal köpeği, iri cüssesi, cesareti, çevikliği, zekiliğinin yanı sıra sahibi ve görevine sadakati ile de biliniyor.

BAKMADAN GEÇME!