Fransızlar Hz. Muhammed karikatürlerine karşı

Güncelleme Tarihi:

Fransızlar Hz. Muhammed karikatürlerine karşı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2015 09:19

Charlie Hebdo saldırısının ardından yapılan ankete göre, Fransızların yüzde 42'si Hz. Muhammed karikatürlerinin çizilmemesi gerektiğini düşünüyor.

Haberin Devamı

Fransız halkının yüzde 42'si Hz. Muhammed karikatürlerinin çizilmemesi gerektiğini düşünüyor.

IFOP araştırma şirketinin Charlie Hebdo saldırısından sonra yaptığı son ankete göre, Fransızların yarısı ifade özgürlüğünün bir sınırı olduğu görüşünde.

Araştırmaya katılanların yüzde 50'si internet üzerinde ifade özgürlüğünün sınırlandırılmasını isterken yüzde 42'si ise söz konusu karikatürlerin sonuçlarının hesap edilmesi ve çizilmemesi gerektiği görüşünü paylaşıyor.

Halkın yüzde 81'i Fransa'da yaşayan çifte vatandaşların terör eylemlerine karışması durumunda Fransız vatandaşlığının alınmasını savunurken, yüzde 68'i ise başka ülkelere savaşa gittiğinden şüphelenilenlerin Fransa'ya girişine izin verilmemesi gerektiğini ifade ediyor.

Öte yandan Fransız halkı Suriye ve Irak'a müdahalelerden de hoşnut değil. Katılımcıların yüzde 57'si Irak, Suriye, Yemen ve Libya'ya askeri operasyonlara karşı olduğunu belirtiyor.

Paris'te 7 Ocak'ta Charlie Hebdo dergisine saldırıyla başlayan ve üç gün art arda devam eden üç ayrı terör saldırısında 17 vatandaş hayatını kaybetmiş, polisin düzenlediği operasyonlarda üç terörist ölü ele geçirilmişti.

Charlie Hebdo dergisi, saldırıdan bir hafta sonra yayımladığı sayının kapağında Hz. Muhammed'i tasvir eden bir figür kullanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!