Fransız Bakan: Muazzam tarihe sahip bir ülkeyi temsil ediyorsunuz

Güncelleme Tarihi:

Fransız Bakan: Muazzam tarihe sahip bir ülkeyi temsil ediyorsunuz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2015 13:23

Fransa'nın başkenti Paris'te, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında resepsiyon verildi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin Paris Büyükelçiliğinde düzenlenen resepsiyona Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, AB Bakanı Harlem Desir, birçok ülkenin Paris'teki diplomatları ve askeri ateşelerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

İki ülke milli marşlarının çalınması sonrası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Paris Büyükelçiliğine gönderdiği kutlama mesajı, Büyükelçi Hakkı Akil tarafından okundu.

Fransız Bakan: Muazzam tarihe sahip bir ülkeyi temsil ediyorsunuz


Resepsiyonda konuşan İçişleri Bakanı Cazeneuve, terörle mücadele konusunda Türkiye ve Fransa arasında derin ve etkili bir işbirliği bulunduğunu belirterek, "İki ülke karşılıklı güven ilişkisi içinde uzun yıllardır terörle mücadelede birlikte hareket ediyor. İnsan hakları ve evrensel değerlerin korunması söz konusu olduğunda birbirimize sıkı bir şekilde bağlı kalarak terörle mücadele edeceğiz" dedi.

Bakan Cazeneuve, Suriye'deki iç savaştan kaçarak birçok ülkeye giden sığınmacıların büyük bir dram yaşadığına işaret etti. Sığınmacıların durumunun suistimal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Cazeneuve, mağduriyet yaşayan göçmenlerin bir an önce kendi ülkelerine dönebilmelerinin sağlanması gerektiğini kaydetti.

Fransız Bakan: Muazzam tarihe sahip bir ülkeyi temsil ediyorsunuz


Fransa'nın sığınmacıların şartlarının iyileştirilmesi ve dönüş umutlarının artması için bütün imkanlarını seferber edeceğini vurgulayan Cazeneuve, "Burada büyük bir ülkenin ve büyük bir halkın temsilcisisiniz. Muazzam tarihe sahip bir ülkeyi temsil ediyorsunuz. Aynı zamanda Avrupa ve Ortadoğu arasında bulunan bir bölgede yeşerecek büyük bir umudu temsil ediyorsunuz. İşbirliğimiz, ortak çalışmalarımız sayesinde tüm sıkıntıların üstesinden geleceğiz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Fransa'nın Türkiye'ye birçok konuda geçmişi uzun yıllara dayanan bir işbirliği olduğunu belirten Cazeneuve, "Terör riskinin artması sonrası Türkiye'yle işbirliğimizi daha da kuvvetlendirdik. İki ülke temsilcileri terörün yanı sıra sığınmacı sorununun da derinleşmesi sonrası daha sık bir araya geldi" diye konuştu.

Büyükelçi Akil de bulunduğu bölgede 30 yıldan fazla birçok savaşın meydana gelmesine rağmen Türkiye'nin siyasi istikrarını devam ettiren bir ülke olduğunu söyledi. Akil, bu dönemlerde Türkiye'nin birçok seçimi başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini ve demokrasinin iyi bir zemine oturduğunu kaydetti.

Akil, Türkiye'nin topraklarında 2 milyondan fazla Suriyeli sığınmacıyı ağırladığını hatırlatarak, sığınmacıların hiçbir zaman seçimlerde siyasi tartışmaların konusu olmadığını vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!