Fransalı Türkler: TBMM’de bizim de adayımız olsun

Güncelleme Tarihi:

Fransalı Türkler: TBMM’de bizim de adayımız olsun
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2015 11:17

Fransa’nın Lyon kentinde bir araya gelen Türkler, Türkiye’de 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde ‘Bizim aday’ adını verdikleri bir milletvekilini TBMM’ye göndermek istediklerini açıkladı.

Haberin Devamı

FRANSA’nın Grenoble, Clermont Ferrand, Lyon, Saint Etienne, Saint Chamond, Oyonnax, Bourg en Bresse, Le Creusot, Firminy, Rive de Gier, Andrezieux Boutheon gibi şehirlerinde oturan Türk vatandaşları, basın toplantısı düzenleyip taleplerini dile getirdi.

Fransa’daki Türkleri temsil etmesi için ‘Bizim aday’ adını verdikleri bir milletvekilini TBMM’ye göndermek istediklerini, basın toplantısını da bu yüzden düzenlediklerini açıkladı.

Fransa’da yaşayan Türklerin sorunlarının yaklaşık yarım asırdır dinlenmediğini, yurt dışında oy kullanma hakkı verildiğinden bu yana sadece seçimden önce hatırlandıklarını ve secim bittikten sonra tekrar unutulduklarını ifade ettiler.

DÖRT ADAY ADAYI VAR

Türkiye Büyük Millet Meclis’inde kendilerini temsilen göndermek istedikleri vekili gene kendi aralarında yapacakları demokratik bir seçimle belirlemek isteyen Fransalı Türkler, daha şimdiden dört kişinin adaylığa talip olduğunu söyledi.

Fransa’nın diğer bölgelerine seslenen Türkler, bu bölgelerden aday olmak isteyenleri kendileriyle iletişime geçmeye davet etti.

Her siyasi partiye aynı mesafede olacak milletvekili adayını, Türkiye’deki herhangi bir seçim bölgesinden bağımsız aday olarak seçime göndermek istediklerini, yurt dışında kullanılacak oy pusulasında bu bağımsız adayın isminin de olması gerektiğini dile getirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!