‘Fransa, mülteci çocukların yaşını büyütüyor!’

Güncelleme Tarihi:

‘Fransa, mülteci çocukların yaşını büyütüyor’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2018 17:18

Yedi İtalyan yardım derneği, Fransız sınır polislerinin refakatsiz sığınmacı çocukların doğum tarihiyle oynayarak yaşlarını büyüttüğünü böylece ülkeye girişlerini engellemeye çalıştığını öne sürdü.

Haberin Devamı

İNGİLİZ The Guardian gazetesinin haberine göre, İtalyan yardım kuruluşları Fransız sınır polislerini “tek başına seyahat eden ve sınırı geçmeye çalışan sığınmacı çocukları İtalya’ya iade edebilmek için doğum tarihlerini değiştirerek yetişkin gibi göstermekle” suçladı.
Konuya ilişkin AB Komisyonu ile İtalyan İçişleri Bakanlığına başvuruda bulunan dernekler, “ülkeye giriş reddi” nedeni olarak gösterilen belgelerde sığınmacının doğum tarihinin değiştirildiği” iki olayı kanıt olarak gösterdi.
Derneklerin öne sürdüğü olaylardan birinin dernek personelinin İtalyan sınır beldelerinden Ventimiglia’daki gözetimi sırasında mart ayında yaşandığı öne sürüldü.

‘BEYANDA FARKLI YAZILDI’
Ventimiglia’dan tren yoluyla Fransa’ya geçmek isteyen çok sayıda sığınmacının geri gönderilmesine ilişkin dernek çalışanlarından Daniela Ziterosa, şu ifadeleri kullandı:
“Şans eseri oradaydık ve yakından tanıdığımız iki çocuğun Fransız polisi tarafından durdurulduğunu gördük. Polisin ülkeye giriş reddi belgesine çocukların doğum tarihini yanlış yazdığını gördük. Çocuklardan biri belgenin fotoğrafını çekti, böylece doğum tarihinin kendi beyanından farklı şekilde yazıldığı görülebiliyor. Çocukların geri gönderilmesini engellemeyi başardık ve sonunda Fransızlar ülkeye girmelerine izin verdi.”

Haberin Devamı

GEÇEN YIL 15 BİNİ BULMUŞTU
Belgenin fotoğrafını çeken çocuğun doğum tarihinin ‘1 Ekim 2001 yerine 1 Ocak 2000 şeklinde yazıldığı’, çocuğun İtalya’ya haziran ayında geldiği ve kardeşlerinin yaşadığı İsveç’e gitmeye çalıştığı ifade ediliyor.
Fransa’ya giden refakatsiz sığınmacı çocuk sayısı geçen yıl 15 bini bulmuştu. Avrupa Birliği yasalarına göre refakatsiz çocukların korunması ve bir ülkeye sığınma talebinde bulunanların aile üyelerinin bulunduğu bir diğer ülkeye transfer edilme hakkı bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME!