Fransa Ligue 1'de puan durumu

Güncelleme Tarihi:

Fransa Ligue 1de puan durumu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2015 13:13

Fransa Birinci Futbol Ligi'nde (Ligue 1) Paris Saint-Germain, deplasmanda Olympique Marsilya'yı 3-2 yendi.

Haberin Devamı

Ligue 1'de haftanın maçında, Fransa'nın iki büyük şehrinin takımlarını karşı karşıya getiren ve "Le Classique" (Klasik) olarak adlandırılan mücadelede Paris Saint-Germain, Olympique Marsilya'ya konuk oldu.

Paris Saint-Germain'e galibiyeti getiren golleri Blaise Matuidi, Marquinhos ve Jeremy Morel kendi kalesine attı. Evsahibi ekibin gollerini ise Andre-Pierre Gignac kaydetti. Üç maç aradan sonra deplasmanda galip gelen başkent ekibi 62 puana ulaştı. Dört haftadır sahasında kazanamayan Olympique Marsilya ise 57 puanla 3. sırada kaldı.

Şampiyonluk mücadelesi veren Olympique Lyon, deplasmanda Guingamp'ı 3-1 mağlup etti. Konuk takım Nabil Fekir, Alexandre Lacazette ve Clinton Mua Njie'nin golleriyle 3 puana ulaştı. İki hafta sonra galip gelen Olympique Lyon, 61 puanla Paris Saint-Germain'i takibini sürdürdü.

Haftanın ön plana çıkan diğer bir maçında Monaco, evinde Saint-Etienne ile 1-1 berabere kaldı. Maça ilk 11'de başlayarak 81 dakika sahada kalan Mevlüt Erdinç, takımının tek golüne imza attı. Monaco'nun golü ise Anthony Martial'den geldi. Monaco'nun 54 puanla 4. durumda olduğu Ligue 1'de Saint-Etienne 53 puanla 5. sırada yer aldı.

GOL KRALLIĞI

Gol krallığı yarışında, Olympique Lyon'dan Alexandre Lacazette, 24 golle ilk sırada bulunuyor.
Lacazette'i, 18 golle Olympique Marsilya'dan Andre-Pierre Gignac ve 17 golle Paris Saint-Germain'den Zlatan Ibrahimovic izledi.

SONUÇLAR

Monaco-Saint Etienne: 1-1
Guingamp-Olympique Lyon: 1-3
Nice-Evian: 2-2
Montpellier-Bastia: 3-1
Lorient-Rennes: 0-3
Metz-Toulouse: 3-2
Lille-Reims: 3-1
Bordeaux-Lens: 2-1
Nantes-Caen: 1-2
Olympique Marsilya-Paris Saint Germain: 2-3

PUAN DURUMU

Fransa Ligue 1de puan durumu


31. HAFTA PROGRAMI

Yarın: Monaco-Montpellier
10 Nisan Cuma: Caen-Monaco
12 Nisan Pazar: Saint Etienne-Nantes, Evian-Lille, Lens-Lorient, Reims-Nice, Rennes-Guingamp, Toulouse-Montpellier, Bordeaux-Olympique Marsilya
15 Nisan Çarşamba: Olympique Lyon-Bastia

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!