Fransa’da Türk esnafa ait market kundaklandı

Güncelleme Tarihi:

Fransa’da Türk esnafa ait market kundaklandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2015 12:42

Fransa’nın güneyindeki Lyon şehri yakınında yer alan Vienne'de Türklere ait bir market kundaklandı. Marketin deposunun ateşe verildiği saldırıda can kaybı yaşanmazken, yangın sonucu büyük maddi hasar oluştu. 14 yıldır bölgede huzur içinde yaşadıklarını belirten market sahibi Ümit Özgür, Paris’te yaşanan terör saldırısının ardından bölgede Müslümanlara ve Türklere yönelik saldırıların arttığını söyledi.

Haberin Devamı

Marketin çöp konteynerlerini yakan kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, marketin deposunu ateşe verdi. Marketin deposunda bulunan yaklaşık 50 bin Euro'luk malzeme kül olurken, market sahibi Ümit Özgür, bölge halkı olarak saldırının şokunu yaşadıklarını belirtti.

Yangın sonrası polis geniş çaplı soruşturma başlatırken, yetkililer yangını çıkaranların kimliğini tespit etmek için görgü tanıklarına ulaşmaya çalışıyor. Fransız güvenlik yetkilileri saldırıların arttığı şehirde özellikle de Müslüman nüfusun bulunduğu bölgelere 7 ayrı kamera koyma kararı alındığını açıkladı. Bölge esnafı ise kameraların bir an önce devreye sokulmasını istiyor.

“ÇOK ZOR DURUMDAYIZ, NE YAPACAĞIMIZI BİLMİYORUZ!”

Marketin deposunda bulunan bütün mallarını kaybettiklerini belirten Özgür, “Yangın marketin içine sıçramadı. Şükürler olsun ki herhangi bir can kaybı da yaşamadık. Fakat çok zor durumdayız, ne yapacağımızı bilmiyoruz!” ifadelerini kullandı. Marketin şu an faaliyette olduğunu dile getiren Özgür, "200 metrekarelik markette 3 çalışanımız bulunuyor. Şimdi sigorta şirketinden ve yetkililerden gelecek raporu bekliyoruz. Umarım zararımız karşılanır." dedi.

VİENNE’DE MÜSLÜMANLAR DİKEN ÜZERİNDE

15 binin üzerinde Türkün yaşadığı Vienne şehrinde son dönemde Müslümanlara yönelik saldırıların arttığı ifade ediliyor. Yoğun Müslüman nüfusa ev sahipliği yapan şehirde Charlie Hebdo saldırısının ardından Müslümanlara yönelik sözlü tacizlerin arttığını belirten market sahibi Ümit Özgür, “14 yıldır bölgede Fransız toplumu ile Müslümanlar huzur içerisinde yaşıyordu. Şimdiye kadar herhangi bir saldırı ya da sözlü taciz ile karşılaşmamıştık ama son terör olaylarından sonra bölgedeki Türklere ve Müslümanlara yönelik saldırılarda artış yaşandığını herkes görüyor.” dedi.

TÜRKLERE AİT ARAÇLARIN LASTİKLERİ PATLATILIYOR

Marketi kundaklanan ve büyük maddi kayba uğrayan Ümit Özgür, kendine ait aracın da tekerlerinin kesilerek patlatıldığı bilgisini verdi. Şehirde Türklerin yoğun olarak bir araya geldiği kafelerin ve camilerin önlerinde park halindeki araçların sürekli tekerlerinin patlatıldığını dile getiren Özgür, Bölgede yaşayan Türkler ve Müslümanlar, yaşanan bu hadiselerden tedirgin olmuş durumda. Yetkililerin acil olarak önlem almalarını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Kuzey Afrika kökenli Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Fransanın Lyon yakınlarında bulunan Vienne şehrinde 15 binin üzerinde Türk vatandaşı yaşıyor. Bölgede Arap toplumuna ait üç, Türk toplumuna ait iki cami bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!