Frankfurt Türk Film Festivali yarın başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt Türk Film Festivali yarın başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2015 11:10

Frankfurt Türk Film Festivali, yarın Palais im Zoo’da ‘Kocan Kadar Konuş’ adlı filmin gösterimiyle başlayacak.

Haberin Devamı

9 Ekim’e kadar sürecek festivalde, CineStar Metropolis, Orfeo’s Erben ve Film Forum Höchst sinemalarında 40’a yakın kadar film gösterilecek. Filiz Akın, Zülfü Livaneli, ‘Kocan Kadar Konuş’ adlı filmin başrol oyuncuları Ezgi Mola ile Murat Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda oyuncu, yönetmen, sinema yazarı ve yapımcı da festival dolayısıyla Frankfurt’a gelecek. Bu yıl sığınmacı sorunlarının ele alındığı filmlere de yer verilen festival kapsamında ayrıca, Frankfurt Preungesheim Cezaevi ve Anne Frank Okulu’nda da filmler gösterilecek.

PROGRAM ÇOK RENKLİ

Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann, Hessen Bilim Bakanı Boris Rhein ile Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayesindeki festival, Kültürlerarası Transfer Derneği tarafından düzenleniyor. Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı, Altın Elma Sinema Ödülleri, Türkiye-Almanya Üniversitelerarası Kısa Film Yarışması, film galaları, sergiler ve panellerin de düzenleneceğini bildirdi.

FİLMEKİMİNDE 46 FİLM VAR

Sinemaseverlerin heyecanla beklediği Filmekimi, yoğun istek üzerine eklenen seanslarla 2 Ekim Cuma sabahı başlıyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Vodafone FreeZone sponsorluğunda düzenlenen 14’üncü Filmekimi’nin İstanbul’daki gösterimleri 11 Ekim’e kadar devam edecek. Ardından Ankara, İzmir, Trabzon, Bursa ve Edirne’yi ziyaret edecek. 46 filmden oluşan programıyla bu yıl da yeni sinema sezonunun habercisi olan 14’üncü Filmekimi’nde daha önce duyurulmayan iki film, Deniz Gamze Ergüven’in Fransa’nın Oscar adayı olarak seçilen Cannes ödüllü filmi ‘Mustang’ ve Venezuelalı yönetmen Lorenzo Vigas’ın 72’nci Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan’a layık görülen filmi ‘Uzaktan’ festival programına dahil edildi. Filmekimi 10 gün boyunca Beyoğlu, Atlas, Kadıköy Rexx Sineması ve Feriye Sineması’nda sinemaseverlerle buluşacak.

BAKMADAN GEÇME!