Fotoğraftan Parmak İzi Bulunabilecek!

Güncelleme Tarihi:

Fotoğraftan Parmak İzi Bulunabilecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 12:53

Bir kişiye ait, birden çok fotoğrafı analiz ederek parmak izini bulduklarını öne süren hacker'lar, bundan sonra parmak izi güvenliğini daha da sorgulanacak hale getirecekler.

Haberin Devamı

Genel olarak fuarlara alışığız ve az ya da çok fuarlara gitmişizdir. Haberimize konu olan topluluk ise biraz garip bir topluluk. Yani normal fuar isimlerine göre garip bir topluluk.

Avrupa'nın en büyük hacker birliği olan Chaos Computer Club'ın Almanya'da düzenlediği 31. fuarında, yeni geliştirilen yöntemler tanıtıldı.

Almanya Savunma Bakanı'nın parmak izi çıkartıldı

Sunum daha da etkileyici olsun diye, Almanya için önemli isimlerden biri olan Savunma Bakanı Ursula von der Leyen'in parmak izi çıkartıldı.

Peki parmak izi nasıl çıkartılıyor?

Standart bir kamera kullanılarak, biyometrik tanımlamanın yapılabileceğini belirten konuşmacı Krissler, bu yüzden politikacıların genelde halk içinde eldiven giydiğini savundu.

Krissler, Savunma Bakanı'nın parmak izini çıkarmak için VeriFinger adı verilen bir yazılım kullandıklarını açıkladı. Kullanılan fotoğrafın ise Ekim ayında Leyen'in katıldığı bir basın toplantısında çekildiği gözüküyor

Haberin Devamı

Bu yöntemle parmak izi kullanan telefonlar ve kasalar risk altında

Konuşmacı Krissler'e göre akıllı telefonlar ve kasalar için çok büyük bir tehdit oluşturmayacak olan buluş, diğer hacker'lar ve Starbug'a göre akıllı telefon ve kasaları da etkileyecek.

Bakalım bu yöntemler gerçekten parmak izi açığı oluşturabilecek mi?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!