Format değişikliği olacak mı

Güncelleme Tarihi:

Format değişikliği olacak mı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 12:01

Avrupa basketbolunun bir numaralı organizasyonu olan THY Avrupa Ligi'nde öngörülen yeni sistemde, 16 takımın lig usulüyle karşılaşması planlanıyor.

Haberin Devamı

Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA), gelecek yıllarda THY Avrupa Ligi formatında değişiklik yapmayı planlıyor.

FIBA'dan yapılan açıklamada, temmuz ayında önerilen yeni formatın Avrupa kulüpleri temsilcileri ve Avrupa Ligi yönetiminin katılımıyla 3 Kasım'da İsviçre'de gerçekleştirilecek bir toplantıda görüşüleceği belirtildi.

Yeni formata göre Avrupa Ligi'nde 16 takım mücadele edecek. Türkiye'den Anadolu Efes ve Fenerbahçe'nin yanı sıra, İspanya'dan Barcelona Lassa, Real Madrid, Yunanistan'dan Olympiakos, Panathinaikos, İsrail'den Maccabi FOX ile Rusya'dan CSKA Moskova olmak üzere 8 takım turnuvaya doğrudan katılacak. Fransa, Almanya, İtalya ve Litvanya'nın lig şampiyonları da turnuvaya direkt katılım hakkı kazanacak. Son 4 takım ise 28 ulusal ligden ekiplerin yer alacağı ön eleme maçları sonucu belli olacak.

Haberin Devamı

Yapılması planlanan yeni sistemde, karşılaşmalar lig usulüne göre oynanacak. Lig sonunda ilk 8 sırada yer alan takımlar play-off oynama hakkı elde edecek. Üç maç üzerinden oynanacak play-off'lar sonunda Dörtlü Final'deki ekipler netleşecek.

Yayın haklarından ve pazarlamadan elde edilmesi beklenen 30 milyon Euro'luk gelir, turnuvada yer alan kulüplere pay edilecek. Katılımcı kulüplerin harcamalarında futboldaki gibi Finansal Fair Play (FFP) kriterleri devreye sokulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!