Filistin’de yaşananlar Fransa’da olsaydı!

Güncelleme Tarihi:

Filistin’de yaşananlar Fransa’da olsaydı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2018 10:08

Almanya Balıkesirliler Derneği’nin verdiği iftara katılan Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar, Filistin’de yaşanan drama dikkat çekerek; ‘Dünya katliama seyirci kaldı’ dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği‘nin (BAL-DER) her sene verdiği iftar yoğun ilgi gördü. Almanya’nın Duisburg şehrinde verilen iftara yaklaşık 500 ‘e yakın davetlinin katıldığı açıklandı. Akkurt Düğün Salonu’nda verilen iftara Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar, Düsseldorf Başkonsolosluğu’nu temsilen Muavin Konsolos Ahmet Ergen, çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. Moers Kocatepe Camisi Din Görevlisi Rıdvan Göcer ve eski Paşa Camisi müezzinlerinden Mehmet Topu iftar saati öncesi Kur’an’ı Kerim ziyafeti verip, Müslümanlar için Ramazan ayının önemine dikkat çektiler.
İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Almanya Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Kanıkurumaz yaptığı selamlama konuşmasında dernek olarak olası önyargılara karşı doğru tanıtım yaparak, yaşanılan topluma renk katıp, birlikte barış içinde yaşamı kolaylaştıracak çalışmalar yapmak istediklerini belirtti.

Haberin Devamı

Filistin’de yaşananlar Fransa’da olsaydı

‘İNSANLAR GÖÇE ZORLANMAKTA’
Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar da Balıkesirliler Derneği’nin çalışmalarının yakından takip edildiğini belirterek Duisburg şehri adına derneğe teşekkür etti. Ramazan ayı başında İsrail’in Filistin halkına uyguladığı katliamı kınayan ve dünyanın sessizliğine anlam veremediğini belirten Kocalar, şöyle dedi:
“Filistin’de yaşananlara dikkatinizi çekmek istiyorum. Müslümanlar için önemli olan kutsal ayın başında Filistin’de yaşananlar kabul edilemez. Bu önemli ayda gözlerimizi, kulaklarımızı çevremizde olup bitenlere karşı çevirerek tavır alabilmeliyiz. Dünyanın bir çok bölgesinde hala savaşlar yapılmakta. 60 milyon insan ülkelerinden göçe zorlandı. Daha bir hafta önce Filistinli 60 suçsuz insan öldürüldü. Yaşananlara dünya seyirci kaldı. Benzer bir olay örneğin Fransa’da yaşanmış olsa birinci derecede alarm verilirdi. Filistin’de yaşananlara dünya neden sessiz kalır? Neden katliama ses çıkarılmaz? Bu kutsal ayda yaşananlara sessiz kalınamayacağı gibi, ciddi bir eleştiride yapabilmeliyiz. Suçsuz insanlar katledilirken, insanların nerede, hangi ulusa, dine mensup olmalarına bakılmaksızın tepki verilmeli.”

BAKMADAN GEÇME!