Federal Ulaştırma Bakanı 14 gün süre verdi

Güncelleme Tarihi:

Federal Ulaştırma Bakanı 14 gün süre verdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2018 14:01

Federal Ulaştırma Bakanlığı, Daimler Mercedes’in de dizel motorlu araçlarının emisyon ölçümlerinde manipülasyon yaptığına yönelik iddiaların ortaya çıkmasından sonra harekete geçti.

Haberin Devamı

DAIMLER Benz’in Şefi Dieter Zetsche’yi Berlin’e çağıran Bakan Andreas Scheuer, iddialarla ilgili detaylı bilgi istedi.
Ulaştırma Bakanlığı’nda bugün öğleden önce yapılan görüşmede Bakan Scheuer, Zetsche’ye tüm iddiaların cevaplandırılması ve hatalı ölçüm yapılan otomobil sayısının netleştirilmesi için 14 gün süre verdi. Bakan, Zetsche’den 14 gün içinde tüm bilgileri masasında olmasını istedi. Görüşmeden sonra açıklama yapan Bakan Scheuer, “Verimli bir görüşme oldu. Bakanlık ve Daimler Benz işbirliği yaparak teknik konulardaki sorulara cevap bulacak” dedi.
Bakanlıktan ayrılırken kısa bir açıklama yapan Zetsche ise “İyi bir konuşmaydı. 14 gün sonra tekrar görüşeceğiz” demekle yetindi. Mercedes’in dizel motorlu araçlarında yaptığı denetimlerde hatalı gaz ölçüm programının kullanıldığını tespit eden Federal Taşıt Dairesi, dizel motorlu Vito model ile birlikte C ve G serisi otomobilleri geri çağırmasını istemişti. Bazı iddialara göre hatalı ölçüm yapılan araç sayısı 600 bin, bazı iddialara göre ise 120 bin civarında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!