Fatih Akın: Almanya fena bir ülke değil, burayla bütünleşin

Güncelleme Tarihi:

Fatih Akın: Almanya fena bir ülke değil, burayla bütünleşin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 11:56

Hamburglu yönetmen Fatih Akın, iki kültür arasında yaşadığı zorlukları, kendisiyle mücadelesini ve nasıl değiştiğini anlattı.

Haberin Devamı

‘Zeit Magazin’ dergisine konuşan Akın şöyle dedi: “Eskiden, 1990’lı yıllara kadar, aslında Jogi Löw’e kadar Alman Milli Takımı’nı hiç sevmedim. Hep Almanların kaybetmesini istedim. Ama onlar hep kazandı. Bir kere kaybetseler, sevinçten havalara uçtum. Alman futboluyla hiç bütünleşemedim. Bugün tüm turnuvalarda tek tuttuğum takım Alman milliler. Çünkü önceden kendimi bu ülkede azınlık hissettim. Bende eksik olan bu ülkenin bir parçası olduğumu kabul etme bilinciydi. Ama şimdi bu bilinç oluştu. Bu kendiliğinden olmadı. Buna ben bilinçli karar verdim. Biraz zaman aldı ama olgunlaştım böylece.”

BEYAZLARIN SİZİ KABUL ETMESİNİ BEKLEMEYİN

Almanya’da yaşayan Türk gençlerine tavsiyelerde bulunan Akın, şöyle devam etti: “Ben belki sizin geleceğinizim, siz belki benim geçmişimsiniz. Geleceğe bakarak size şu tavsiyelerde bulunmak isterim; Bu ülkeyle bütünleşin. Burası fena bir ülke değil. Beyazların sizi bu ülkenin bir parçası olarak kabul etmesini beklemeyin. Siz kendinizi bu ülkenin parçası kabul edin.

Haberin Devamı

BURADA İHANETLİK BİR DURUM YOK

“Aryanların ne söylediği önemli değil. Siz Aryanların hoşuna gitmek için değil, kendi hoşunuza gittiği için bunu yapın. Bunun dışında her şey aşağılık kompleksi yaratır. Türk, Rus veya Arap kültürünü bir kenara bırakmak zorunda değilsiniz. Burada ihanetlik bir durum yok. Burada yenmeniz gereken korku, kültürünüzü bırakmak değil. Çok şey bir arada yaşayabilir. Bir günde güneş doğabilir, yağmur yağabilir. Ama buna rağmen hepsi mayıs ayıdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!