O anneye 5 yıl hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

O anneye 5 yıl hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2015 12:49

İngiltere’nin East Yorkshire bölgesindeki Beverley kentinde Facebook’ta arkadaşlarıyla muhabbet edip fotoğraf paylaşırken 2 yaşındaki oğlunun bahçedeki süs havuzuna düştüğünü fark etmeyen ve çocuğun boğularak ölmesine neden olan Claire Barnett, çıkartıldığı mahkemede ihmalden suçlu bulundu ve 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Hull Kraliyet Mahkemesi’nde görülen davada oğlu Joshua’nın “En fazla 20 saniye” havuzda kalmış olduğunu ve duruma hemen müdahale ettiğini söyleyen Barnett, jüriyi yaşanan kazada hatası olmadığına ikna etmeyi başaramadı.
 
Savcılık 3 farklı erkekten toplam 4 çocuğu olan Barnett’in kazanın yaşandığı dakikalarda telefonda konuştuğunu ve Facebook’a iki fotoğraf yüklediğini tespit ettiklerini söyledi. Ayrıca Barnett’in çocuklarına karşı olan olası ihmali nedeniyle daha önce de sosyal görevliler tarafından ziyaret edildiği belirtildi.
 
Savunma avukatları Barnett’in olay sırasında “Facebook’ta gördüğü bir şey nedeniyle dikkatinin dağıldığını” kabul etti ancak böyle talihsiz bir kazanın tüm annelerin başına gelebileceğini savundu.
 
İngiltere’nin Beverley kentinde 2 yaşındaki oğlunu bahçede yalnız bırakıp Facebook’ta paylaşımlar yapmaya dalan ve onun bahçedeki süs havuzuna düşüp boğulduğunu fark edemeyen 4 çocuk annesi kadın ihmal suçlamasıyla çıkartıldığı mahkemede 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
 
Ancak yargıç Jeremy Richardson Barnett’in ihmallerinin çocuklarından birinin ölmesine neden olduğunu ve  onun bir anne olarak sergilediği utanç verici davranışların suç unsuru oluşturduğunu söyledi ve kadını 5 yıl hapis cezasına çarptırdı.
 
Yargıç Richardson, Barnett’in sorumluluğundaki tüm çocukların hayatlarının risk altında olacağını da belirtti ve kadının  gelecekte yeniden çocuk doğurması durumunda bu çocukların da doğrudan devlet korumasına alınacağını tahmin ettiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!