Facebook’a “Beğenmeme” seçeneği geliyor

Güncelleme Tarihi:

Facebook’a “Beğenmeme” seçeneği geliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2015 13:15

Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, kullanıcıların sosyal iletişim sitesindeki bir paylaşımı “beğenmediklerini” belli etmesine imkan sağlayacak bir “beğenmeme butonu” yaratmak için çalışmalar yürüttüklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Facebook’un Califonia’daki merkezinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Zuckerberg, kullanıcıların arkadaşlarının yaptığı üzücü paylaşımlara “empati” gösterebilmek istediğini ve bu nedenle bir “beğenmeme” butonu geliştirmek için çalıştıklarını belitti.

31 yaşındaki Facebook kurucusu bu konudaki çalışmaların neredeyse tamamlandığını ve yakında uygulamaların kullanıcılar üzerinde test edilmeye başlayacağını da söyledi.

Zuckerberg 2009 yılında “beğenme” butonunun Facebook’a eklenmesinin ardından bir çok kullanıcının kendilerinden bir “beğenmeme” butonu da talep ettiğini söyledi ve “Şimdiye dek belki yüzlerce kişi bununla ilgili bize sorular yöneltti. Ve bugün oldukça özel bir gün çünkü artık insanlara bu konuda çalışmalara başladığımızı söyleyebilirim. Testlere başlamaya çok yaklaştık” dedi.

Facebook kurucusu bu uygulamanın kullanıcıların beğenmedikleri paylaşımları kötülemesi için bir yöntem olmasını istemediğini sadece “üzücü” paylaşımları beğenmek istemeyen kullanıcılara empati kurduklarını göstermek için imkan sağlamak istediğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!