Fabrika gibi çocuk üretiyor!

Güncelleme Tarihi:

Fabrika gibi çocuk üretiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2014 12:52

Sadece 24 yaşındaki Japon işadamı Mitsuoki Shigeta’nın Tayland’da taşıyıcı anne yöntemi ile 16 bebeğe sahip olduğu ve yüzlerce çocuk daha istediği ortaya çıktı. Tayland polisi bebek ticareti yaptığından şüphelenilen Shigeta ile ilgili bir soruşturma başlatırken avukatı aracılığı ile bir basın açıklaması yapan işadamı “kötü bir niyetinin olmadığını sadece çok geniş bir aile istediğini” söyledi.

Haberin Devamı

Tayland polisi bebeklerden 9’unun başkent Bankok’taki lüks bir apartman dairesine yapılan baskında bulunduğunu ve her bebeğin kendine özel bir dadısının olduğunu açıkladı.

Fabrika gibi çocuk üretiyor

Polis yetkilileri baskından sonra yaptıkları araştırmalarda Shigeta’nın ülkede 7 bebeğe daha sahip olduğunu öğrendiklerini belirtti.
Shigeta’nın bebeklerden 12’sinin babası olduğunu resmen kabul ettiği, ona ait olduğu tahmin edilen 4 bebeğin de Tayland’dan Kamboçya’ya gönderildiğinin tespit edildiği açıklandı.

Konu ile ilgili bir basın açıklaması yayınlayan Interpol’ün Tayland şefi Apichart Suribunya “Nasıl bir insanın ne sebeple bu kadar çok çocuk yapacağını anlamaya çalışıyoruz. Japonya, Kamboçya, Hong Kong ve Hindistan’daki Interpol ofisleri Bay Shigeta’nın geçmişini araştırıyor” dedi.

Suribunya Shigeta’nın bu ülkelerde kayıtlı işyeri ve konutlarının olduğunu tespit ettiklerini ancak Japon iş adamını henüz hiç bir şeyle suçlamadıklarını söyledi.

Taylan Polisi adına konuyu araştıran polis şefi Kokiat Wongvorachart “Şu an için bu çocukların insan kaçakçılığı ya da çocuk tacizi için dünyaya getirildiklerinden şüpheleniyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Fabrika gibi çocuk üretiyor


Mitsuoki Shigeta’nın her yıl en az 10-15 çocuk sahibi olmak istediği ve bu işleme hayatının sonuna dek devam etmeyi planladığı açıklandı. Tayland’da bulunan çocukların biyolojik babasının Shigeta olduğu DNA testleri ile doğrulanırken çocukların biyolojik annesinin kimliğinin henüz bilinmediği belirtildi.

Tayland’daki bebeklerin şu an için sosyal hizmetlerin bakımında olduğu ancak Shigeta’nın çocuklarını geri almak için hukuki girişimlere bulunduğu da açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!