EURO 2024 tehlikeye girdi, Türkiye’yi suçladılar

Güncelleme Tarihi:

EURO 2024 tehlikeye girdi, Türkiye’yi suçladılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2018 12:27

Mesut Özil’in ırkçılık suçlamalarıyla milli takımı bırakması, ‘Irkçılığa hayır de’ sloganıyla yapılacak 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na Almanya’nın ev sahipliği yapma umuduna gölge düşürdü. Mesut Özil ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya’nın UEFA 2024 adaylığını zora sokmak, Türkiye’nin elini güçlendirmekle suçlandı.

Haberin Devamı

ALMANYA'da, günlerce ağır eleştirilere ve ırkçılığa maruz kaldıktan sonra incindiği gerekçesiyle milli takımı bırakan Mesut Özil tartışmasını Türkiye’nin bilinçli olarak tırmandırdığı iddiası tartışılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk siyasetçilerin, faşizm ve ırkçılık suçlamalarıyla, Almanya’nın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığını zora sokmak, Türkiye’nin elini güçlendirmek istediği öne sürülüyor. 

ERDOĞAN ÖZİL’LE ALMAK İSTİYOR
EURO 2024 ev sahipliği için Türkiye ve Almanya arasında geçecek yarışta UEFA kararını 27 Eylül'de verecek. Son olarak Bild gazetesi bu iddiayı, “Erdoğan, EURO 2024’ü Özil’le mi almak istiyor?” başlıklı haberiyle gündeme taşıdı. Gazetenin haberinde "Alman Futbol Federasyonunda, Erdoğan’ın Özil olayını kullanarak Almanya ve federasyon yönetimini ırkçılık tartışmasına sürüklemek istediği yönünde spekülasyon yapıldığı konuşuluyor” denildi. 

Haberin Devamı

EURO 2024 tehlikeye girdi, Türkiye’yi suçladılar

BU TESADÜFE İNANMIYORUM
İktidardaki Hristiyan Demokrat Parti’li (CDU) Wolfgang Bosbach da Erdoğan’ı UEFA’nın kararını etkileme amacıyla Alman Futbol Federasyonuna karşı kampanya yürütmekle suçladı. 
Bosbach, “Erdoğan ile fotoğraf çektirmesinden 10 hafta sonra Özil bu açıklamayı yapıyor ve milli takımdan ayrıldığı için Erdoğan'dan büyük övgü alıyor… Tüm bunların zamanlaması tamamen tesadüf mü? Bazı tesadüflere çok da inanmamak gerekiyor” diye konuştu.

TWEETLER PLANLI MI
Alman medyasında çıkan diğer yorumlarda, Özil’in Almanca yerine İngilizce kaleme alınan, sosyal medya hesaplarından geniş bir kitleye ulaştırılan açıklamasıyla Euro 2024 rekabetinde Türkiye’ye avantaj sağlamak istediği, bunun “çok daha planlı bir PR çalışmasının parçası” olduğu da iddia edildi.

O HEP ALMANYA İÇİN OYNADI
DW spor editörü Joscha Weber, Özil hakkındaki spekülasyonların doğru olduğuna inanmadığını belirtiyor. “Özil gerçekten incindi. Taraftar ve medyanın tepkilerinden, sonra da Dünya Kupası'ndaki başarısızlıktan çok saçma bir şekilde onu sorumlu tutan federasyon yetkililerinin açıklamalarından dolayı gerçekten kalbi kırıldı” diyen Weber, "Almanya’nın şampiyona adaylığına zarar verme isteğinin aklından bile geçtiğini zannetmiyorum. O bir Alman vatandaşı ve hep Almanya için oynadı” şeklinde konuştu. 

Haberin Devamı

EURO 2024 tehlikeye girdi, Türkiye’yi suçladılar

IRKÇILIĞA HAYIR DE
Mesut Özil’in ırkçılık ve ayrımcılık suçlamaları, Alman Futbol Federasyonu'nun EURO 2024 adaylığı için “Futbol bizi birleştirir” sloganıyla yürüttüğü kampanyaya gölge düşürdü. “Irkçılığa hayır de” sloganıyla yapılacak 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na Almanya’nın ev sahipliği yapma umudu azaldı. 
DW spor editörü Weber, "Daha iyi altyapısı, ekonomisi, siyasi istikrarı ve işleyen hukuk devleti ile Almanya açık ara avantajlı konumdayken, Özil meselesiyle şimdi Türkiye yeni bir zemin yakaladı” görüşünü dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!