Eski istihbarat şefinden bir aydır haber yok

Güncelleme Tarihi:

Eski istihbarat şefinden bir aydır haber yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2015 10:03

Bulgaristan'da bir ay önce ortadan kaybolan Devlet Milli Güvenlik Ajansı'nın (DANS) eski müdürü Petko Sertov'u arama çalışmaları henüz sonuç vermemesine rağmen Sertov'un eşi İçişleri Bakanlığı'na başvurarak arama çalışmalarının iptalini talep etti.

Haberin Devamı

Yaklaşık bir ay önce Sofya'daki evinden çıkan ve o zamandan bu yana hakkında bilgi alınamayan Sertov'un Yunanistan'a gittiği tahmin ediliyor. Sertov'u 5 Aralık'tan bu yana sadece Bulgaristan polisi değil, İnterpol de arıyor.

Sertov'un eşi Emiliya Sertova, İçişleri Bakanı Veselin Vuçkov'a başvurarak, kocasının aranmasının iptalini talep etti. Sertova'nın neden böyle bir talepte bulunduğu açıklanmadı. Eski istihbarat müdürünün ortadan kaybolduğunu eşi Emiliya Sertova yetkililere haber vermiş, aranmasını istemişti.

İçişleri Bakanı Vuçkov ise arama çalışmalarının Sertov'un bulunmasına dek süreceğini bildirdi. Vuçkov, Setrov'un adının Schengen bilgi değişim sisteminde bulunduğunu söyledi.

Sertov'un ortadan kaybolmadan önce evinden çıkarken bindiği aracın da arandığını belirten Vuçkov, "İşlenmiş bir suç yok ancak ortadan kaybolan bir şahıs söz konusu. İkamet yerinin tespit edilmesine dek arama çalışmalarımız devam edecek" dedi.

DANS'ın 2008 yılındaki kuruluşundan sonra bir süre müdürlüğünü yapan Sertov'un son dönemde bir özel şirkette güvenlik danışmanı olarak görev yapıyordu.

Sertov'un iz bırakmadan ortadan kaybolması ülkenin genel güvenlik sistemi ile ilgili bazı soruları da gündeme getirmişti. Güvenlik kameralarına görülmeden Yunanistan'a gittiği belirlenen Sertov'un araması ile ilgili İçişleri Bakanlığı başkent Sofya'daki kameraların tümünün kullanım dışı olduğunu itiraf etmişti. Bunun nedeninin bakanlığının ödemediği bakım borcu olduğu bildirilmişti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!