Engellilerle ailelerini buluşturuyor

Güncelleme Tarihi:

Engellilerle ailelerini buluşturuyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2018 09:27

Türkiye kökenli engellilerin yakınlarına yönelik açılan 'Kendimiz' adlı internet platformunda, engelliler ve yakınları buluşuyor. Platformun kurulmasının amacı, engelli yakınlarının tecrübelerini paylaşmaları, birbirine önerilerde bulunmaları ve kendi kendilerine ayakta durmalarını sağlamak.

Haberin Devamı

ALMANYA’da 'Bundesvereinigung Lebenshilfe' adlı kuruluşu 'Göç ve Özyardım Projesi' kapsamında sağlık sigortası AOK'nın finanse ettiği www.kendimiz.de projesi hayata geçirildi. Projenin amacı Türkiye kökenli engelli ve engelli yakınlarını buluşturmak. Proje sorumlusu Dr. Silva Demirci, “Almanya'da Türkiye kökenli engelli sayısı 330 bin olarak tahmin ediliyor. Ülkenin bir çok bölgesinde Türkiye kökenli engellilere yardım ve danışmanlık hizmeti sunan kurumlar var. Ancak ülke genelinde herkesi bir platformda buluşturan bir çalışma şimdiye kadar yoktu. Biz bunu başardık” dedi.

Engellilerle ailelerini buluşturuyor

‘KENDİLERİNİ ÇARESİZ HİSSEDİYORLAR’
Platformun ailelerle yapılan görüşmelerden sonra ortaya çıktığını söyleyen Dr. Silva Demirci, şunları söyledi:
“Engelli çocukları olan anne ve babaların en büyük sıkıntılarında biri kendilerini zaman zaman çaresiz hissetmeleri. Almanya'da engellilere yönelik çok geniş haklar ve olanaklar var. Bunları bilmek gerekir. Kedimiz Projesi de bu amaçla doğdu. Projenin ilham kaynağı engelli bir aile. Engelli aileleri kendi kendilerine yeterli olmalarını sağlamak için zemin hazırlıyoruz. İnternet platformunda buluşup tecrübelerini paylaşmalarını, birbirlerine önerilerde bulunmalarını ve böylece bilgi sahibi olmalarını istiyoruz. İnternet sayfası aracılığıyla Almanya'nın en ücra köyünde oturan Türkiye kökenlilere de ulaşma şansımız var. Bavyera'da yaşayan Türkiye kökenli engelli çocuk annesi kendisiyle aynı kaderi yaşayan Köln'deki bir anneyle buluşabiliyor.”
Kendimiz.de özyardım ağı projesinin bir danışma merkezi olmadığını belirten Dr. Demirci, bilgi almak isteyenleri kendilerine silva.demirci@Lebenshilfe.de veya 030/ 20 64 11-132 numaralı telefondan ulaşabileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Engellilerle ailelerini buluşturuyor

BAKMADAN GEÇME!