En iyi filmler yedekte!

Güncelleme Tarihi:

En iyi filmler yedekte
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2013 13:53

The Independent'ın haberine göre beyazperdenin 'gösterişli' son dönem filmleri, Oscar bolluğu nedeniyle gösterime girmek için 2014'ü bekliyor.

Haberin Devamı

Daha iyi olması için 'ertelendiği' söylenen filmler, genelde ağzıdan ağıza yayılan bir spekülasyon yaratmak için bilindik ve ucuz bir yöntem kullanırlar. Ancak bu sezonda bu klişeden farklı olarak film tarihleri sürekli erteleniyor, çünkü çoğu Oscar’a oynayacak ve yeni gişe döneminde uzun süre başarılı olacak kadar iyi.

Geçtiğimiz hafta, George Clooney’nin İkinci Dünya Savaşı odaklı filmi ‘The Monuments Men’in gösteriminin şubat ayına kadar ertelendiği duyuruldu. Görsel efektlerinin iyileştirilmesi için ertelenen film, bu yılın son filmlerinden olarak gireceği Oscar döngüsünden de çıkmış oldu. Filmin ekibinin, geçtiğimiz yılın ödüllü filmi' Argo’yla oldukça fazla ortak noktası var ve Oscar için iddialı filmler arasında gösteriliyor.

Bennett Miller’ın güreş şampiyonu Mark Schultz’un hikayesini anlattığı filmi ‘Foxcatcher’ da gösterime girmek için 2014’ü bekleyenlerden. Miller’ın 'daha fazla zamana ihtiyacı olduğu' için ertelenen filminin başrolünde Steve Carrel var. Carrel, en iyi erkek oyuncu ödülü için potansiyel adaylardan biri olarak görülüyor.

İddialı prodüktörlerden Harvey Weinstein’de benzer düşüncelerle iki filmini yeni döneme erteledi: Oscar’lı aktris Marion Cotillard’ın başrolünde olduğu ‘The Immigrant’ ve Nicole Kidman’lı Grace Kelly biyografisi ‘Grace Of Monaco’. Weinstein, iki filmin de gelecek yıl gişede daha iyi iş çıkaracağına inanıyor.

Estetik ve ekonomik nedenlerin yanısıra, yönetmen ve prodüktörlerin filmlerini gösterime sokmamasında en büyük etkenlerden biri, bu yıl fazla çekişmeli geçmesi beklenen Akademi yarışı. Akademi Ödülleri ile ilgili isim editör Tim Gray, bu yılki Oscar yarışının oldukça kalabalık olduğunun altını çizerken, aralarında Harvey Weinstein’ın da bulunduğu bazı prodüktörlerin, bu yılın film sektöründeki en iyi yıllardan biri olduğu konusunda hemfikir olduğunu belirtti.

Güvenilir Oscar tahmin sitesi GoldDerby.com’a göre en iyi film dalında bu yıl dokuz iddialı aday var. Tarihi drama ’12 Years as a Slave’in favori gösterildiği dalda aday olması beklenen diğer filmler ‘Gravity’, ‘American Hustle’, ‘The Wolf of Wall Street’, ‘Inside Llewyn Davis’, ‘Saving Mr Banks’ ve ‘Nebraska’.

Gray, en iyi film ve oyuncu kategorileri gibi ' para getiren' kategorilerde bir boşluk kalacağı sezinlendiği zaman prodüktörlerin ve yapım şirketlerinin filmleri gösterime sokmakta tereddüt etmediklerini, ancak bu yıl prestijli bütün dalların fazlasıyla adayı olduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!