En iyi dosya indirme programları

Güncelleme Tarihi:

En iyi dosya indirme programları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2014 11:41

Dosyaları ve video sitelerindeki videoları ustaca indirebilen en iyi 5 download programıyla internetten dosya indirmek artık çocuk oyuncağı!

Haberin Devamı

"Akış" ya da İngilizcesiyle "Streaming", son yıllarda indirmenin yerini aldı. Ancak yine de sabit disklerimizden veya büyük depolama alanına sahip telefonlarımızdan vazgeçmiş değiliz.

90'ların ortalarında başlayan filmlerden mp3'lere, oyunlardan uygulamalara her şeyi indirme merakı, birçok farklı, faydalı indirme uygulamasının geliştirilmesiyle sonuçlandı. İndirme yöneticileri bugün eskisi kadar çok kullanılmıyor, ancak onlara hala gereksinim var. Üstelik bu araçlar, sadece indirmelerinizi hızlandırmakla kalmıyor, video indirme ve torrent indirme gibi ek özellikler de sunabiliyorlar.

1. Download Accelerator Plus

Download Accelerator Plus, indirdiğiniz dosya için farklı kaynaklar arayıp, bulan, onu birkaç kaynaktan aynı anda indirerek indirme işlemini hızlandıran bir araç. Download Accelerator Plus, özellikle birden fazla yerde bulunabilen popüler dosyaları indiriyorsanız (antivirüs programları, sistem araçları, vb.), indirmenizi hızlandırabilir.

Download Accelerator Plus içerisinde dahili bir FTP istemcisi, indirmelerinizi gizli tutmanızı sağlayan bir işlev olan Private Disk de var.

2. JDownloader 2 BETA

JDownloader2, listemizdeki diğer programlar gibi dosyaları normal web sitelerinden indirebiliyor. Ancak JDownloader2, Rapidshare, MediaFire, Uploaded ve NetLoad gibi dosya paylaşım sitelerinden indirme yapabilmesiyle öne çıkıyor.

JDownloader2 içerisindeki faydalı işlevlerden biri olan captcha tanıma işlevi, sıkça rastlanan bu sıkıcı güvenlik işlevini atlamanıza izin veriyor. İsterseniz indirmelerinizin dosya adına göre çeşitli klasörlere otomatik olarak dağıtılmasını sağlayabilir, her şeyi düzen içinde tutabilirsiniz.

3. Free Download Manager

Haberin Devamı

Free Download Manager, HTTP, HTTPS ve FTP protokollerinin yanında BitTorrent ağını da destekliyor. İptal edilen indirmeleri devam ettirebilen araç, geliştiricilerinin iddiasına göre son sürümde indirme hızınızı yüzde 600'e kadar artırabiliyor.

Aracın indirdiğiniz ses ve video dosyalarını farklı dosya türlerine dönüştürebilme yeteneği de var.

4. YouTube Downloader

YouTube Downloader ile YouTube videolarını sabit diskinize indirebilir, isterseniz farklı video formatlarına dönüştürebilirsiniz. Aracın isminde "YouTube" geçse de, DailyMotion'dan Facebook 'a farklı video web sitelerinden video indirmeniz mümkün.

5. Freemake Video Downloader

Haberin Devamı

Freemake Video Downloader, videoları farklı web sitelerinden indirip, onları çeşitli dosya türlerine dönüştürebiliyorsunuz. Firefox kullanıyorsanız, videoları YouTube'tan tek tıkla indirmenize izin veren tarayıcı eklentisini de kullanabilirsiniz.

Freemake'in kendi video dönüştürme teknolojisini kullanan araç, MP4, WebM, FLV, MP4 ve 3GP dahil çeşitli formatları destekliyor. Dönüştürme işlevlerinin yanında Yandex, Facebook, Nicovideo ve VKontakte gibi sosyal ağlardan da video indirebiliyorsunuz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!