En gözde mamülü oldu

Güncelleme Tarihi:

En gözde mamülü oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2019 11:01

Münih’te katıldığı fuarda Alman Brezel simidini gören fırın işletmecisi Gökhan Çakır, tarifini alıp üretimini yapmaya başladı. Çakır, “Farklı bir tat olduğu için müşterilerimizin hoşuna gidiyor. Aranan bir mamül haline geldi” dedi.

Haberin Devamı

BABA mesleği fırıncılığı Bursa'da 35 yıldır sürdüren Gökhan Çakır (49), vitrinindeki çeşitliliği artırmak için çalışmalara başladı. 20’ye yakın çeşit ekmek üreten Çakır, 2015 yılında Almanya’nın Münih kentinde bir gıda fuarına katıldı. Katılımcı firmaların birindeki Brezel simidi Çakır’ın ilgisini çekti. Malzemelerin tamamını Almanya’dan getirerek pazar günleri Brezel simidi üretmeye başlayan Çakır, farklı bir tat olduğu için ekmeğin gün geçtikçe daha fazla ilgi görmeye başladığını söyledi.

En gözde mamülü oldu

HAFİF TUZLU VE GEVREK
Çakır, köy ekmeği, siyez, kara buğday ekmeği, kara kılçık buğday ekmeği gibi çeşitlerinin bulunduğunu belirterek, ”Yaptığımız simitler Türk halkı tarafından da sevildi. Bu ürünün özelliği hafif tuzlu oluşu ve gevrek oluşu. Tarihçesine gelince ise İtalyan bir rahibin dualarını öğrenen çocuklara hediye olarak verdiği bir ürün olarak karşımıza çıkıyor” dedi. Aranan bir mamül haline geldiğini dile getiren Çakır, “Özellikle yurt dışında çalışıp Türkiye’ye kesin dönüş yapan müşterilerimiz arar hale geldi. Pazar günleri sipariş üzerine çalışıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

En gözde mamülü oldu

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!