‘Eleştireceğinize, çenenizi tutun’

Güncelleme Tarihi:

‘Eleştireceğinize, çenenizi tutun’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2018 13:48

Alman futbolunun uluslararası en tanınmış simalarından. İngiltere’nin Liverpool takımını çalıştıran ünlü Alman antrenör Jürgen Klopp ile Bayer Leverkusen kulübünün genel müdürü Rudi Völler, Sport Bild dergisine yaptıkları açıklamada aylardır süren Mesut Özil ve İlkay Gündoğan tartışmalarını değerlendirdi.

Haberin Devamı

İKİ futbol otoritesi, eleştirenlere “Çenenizi kapatın artık” çağrısı yaptı. İki futbolcunun milli takımdan istifası taleplerini “Çok saçma” olarak niteleyen Klopp şöyle dedi: 

“Bu ülkenin akıllı insanları hoşgörüden yana. Diğerleri bu gençleri eleştirecekleri yerine çenelerine tutarlarsa daha iyi yaparlar. Görünen o ki, iki futbolcu da iyi bilgilendirilmemiş. Onlara tecrübeli insanların yardım etmesi lazım. Şunu da unutmamak gerekir ki, ikisi de Almanya’da doğup büyümüş olsalar bile, Türkiye’de kökleri var. Ama ne yazık ki, hep daha çok bağıranların sesi duyuluyor. Ben bunu hiçbir zaman tasvip etmedim.”

LÖW TARZINI DEĞİŞTİRMELİ
Mesut Özil ve İlkay Gündoğan’ı eleştirilere karşı savunan Rudi Völler de, milli takım eski kaptanı Philipp Lahm’ın eleştirilerini ‘ucuz’ diye niteledi. Lahm, milli takım antrenörü Joachim Löw’ün yönetim tarzını yumuşak bulduğunu, bunu değiştirmesi gerektiğini söylemişti. Rudi Völler, Lahm’ın bu eleştirisinin çok ucuz olduğunu söyledi.

BAKMADAN GEÇME!