Elektrikli otomobil alana 4 bin Euro prim

Güncelleme Tarihi:

Elektrikli otomobil alana 4 bin Euro prim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2016 09:23

Almanya, elektrikli otomobillere geçişi hızlandırmak istiyor. Başbakan Angela Merkel, salı akşamı otomotiv sanayi yöneticileriyle başbakanlıkta bir zirve düzenledi.

Haberin Devamı

Zirvede elektrikli otomobil satışını teşvik etmek için prim miktarında anlaşma sağlandı. 1.2 milyar Euro teşvik bütçesi ayrılan anlaşma sonucunu Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble açıkladı. Buna göre elektrikli otomobil için alıcıya 4 bin Euro, hibrit otomobil için 3 bin Euro prim ödenecek. Ayrılan bütçeyi de otomotiv sanayi ile devlet yarı yarıya paylaşacak.

NE ZAMANA KADAR SÜRECEK

Fiyatı 60 bin Euro üzerindeki elektrikli otomobiller için ise teşvik verilmeyecek. Uygulama, 2020 yılına kadar geçerli olacak. Ancak bütçenin tükenmesi halinde uygulama erken sona erecek.

Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt, teşvik primininin 400 bin otomobile kadar yeteceğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel’in verdiği bilgiye göre ise Almanya'da 50 bin civarında e-otomobil trafikte. Teşvik proğramıyla hükümet bu rakamı 500 bin otomobile çıkarmak istiyor.

Teşvik planı mayıs ayında Bakanlar Kurulu’nda karara bağlandıktan sonra başlayacak. E-otomobiller için vergi kolaylığı konusunda henüz bir anlaşma sağlanamadı.

Elektrikli otomobil alana 4 bin Euro prim

Maliye Bakanı Schaeuble

Maliye Bakanı Schaeuble, otomotiv sanayisinin primleri karşılamak için otomobillere zam yapmasını önlemek istiyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!