Ekonominin canlanması tehlikede

Güncelleme Tarihi:

Ekonominin canlanması tehlikede
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2015 11:25

AMB İcra Kurulu üyelerinden olan Peter Praet, son dönemin parasal teşviklerinin ekonomiyi canlandırmaya yetmeyebileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Avrupa Merkez Bankası (AMB) İcra Kurulu üyelerinden Peter Praet, parasal teşviklerin özellikle düşük petrol fiyatlarının 2015 yılında enflasyonu negatif alana itebileceği dikkate alınırsa, ekonomiyi canlandırmaya yetmeyeceği riskinin var olduğunu ifade etti.

Reuters'in haberine göre? AMB'nin baş ekonomisti olan Praet şunları söyledi:
Manşet enflasyonun negatife dönebileceği ve enflasyon beklentilerinin çok kırılgan olduğu bir ortamı görmezden gelemeyiz. Petrol fiyatlarının daha da zayıflaması, 2015'in büyük bölümünde negatif enflasyon anlamına gelir. Petrol fiyatlarındaki düşüşler bağlamında fiyat istikrarı görünümünün nasıl şekilleneceğini dikkatle izliyoruz. Eğer faiz oranlarında biraz marj kalmış olsaydı, faizleri indirmek için oybirliğiyle karar alabilirdik. Büyük çaplı devlet tahvili satın alınması durumunda risk paylaşımının nasıl olacağı konusunda karar alınmadı. Devlet tahvilleri önemli piyasa hacmi olan tek güvenilir araç, özel sektör tahvil piyasasında alınacak fazla bir şey yok. Düşündüğümüz kadar parasal destek sağlayamamış olma riski var. Petrol fiyatlarında son dönemdeki düşüşler dikkate alınırsa, enflasyon banka içi tahminlerdeki beklentilerden daha düşük olur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!