EĞER YETTİ BU İŞKENCE DİYORSAN...

Güncelleme Tarihi:

EĞER YETTİ BU İŞKENCE DİYORSAN...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2013 10:04

AVRUPA’da yaşayan Türkler, bu yıl sınır kapılarında yine çile çekti.

Haberin Devamı

Kilometrelerce uzayıp giden kuyruklar nedeniyle, tatil zehir oldu. Kapıkule, İpsala, Hamzabeyli ve Pazarkule sınır kapılarındaki eziyetin ana nedeni olarak da gümrük işlemlerinin yavaş yürütülmesi gösteriliyor. Şimdi Hürriyet olarak, bu çilenin bir daha yaşanmaması için kolları sıvıyoruz. Gümrük kapılarında yaşadığınız eziyeti yazın, çektiğiniz görüntüleri ekleyin ve avrupa[at]hurriyet.com.tr adresi üzerinden bize gönderin.

KRİZ NASIL "TATLI"YA BAĞLANDI? - FATİH ÇEKİRGE YAZDI

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Biz de sizin anlattıklarınızdan, gönderdiklerinizden hazırladığımız dosyayı Avrupa Birliği’nin (AB) yetkili mercilerine sunacağız. Aynı pasaport krizinin çözümünde olduğu gibi sınır kuyrukları eziyetinin de takipçisi olacağız.

KRİZİ HÜRRİYET ÇÖZMÜŞTÜ
Bu yaz, pasaportu 10 yıl veya daha eski olan Türk vatandaşlarına Bulgaristan transit geçişlerde zorluk çıkarmıştı. Türkiye’nin devreye girmesiyle Türkiye’ye giriş için bir süre istisna olarak izin verilmişti. Ancak Hürriyet, bu sorunun kalıcı olarak çözümlenmesi için konuyu AB’ye taşıdı.

Haberin Devamı

TEŞEKKÜR ETMİŞTİ
Avrupa Komisyonu’nun İçişleri’nden Sorumlu Üyesi Cecilia Malmström, Hürriyet’in dikkatini çektiği bu konuyu hukuk uzmanlarına inceletmiş ve ve sonucu Hürriyet’e yazılı olarak göndermişti. Malmström, ayrıca, konuyu AB üyesi ülkelerin sınır kapılarına da bir yazıyla iletmişti. Böylece pasaport krizi tatlıya bağlanırken, AB de konuyu gündemine getirdiği için Hürriyet’e teşekkür etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!