Ebola aşısı yüzde yüz etkili!

Güncelleme Tarihi:

Ebola aşısı yüzde yüz etkili
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2015 11:30

Uzmanlar Gine'de yaşanan salgın sırasında test edilen yeni Ebola aşısının %100 etkili olduğunu tespit ettiklerini açıkladı.

Haberin Devamı

VSV-EBOV isimli aşının Merck isimli ilaç şirketi liderliğinde geliştirildiği ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından düzenlenen deneylerde Aşının etkinliğinin test edildiği belirtildi.

Gine'de 4000 kişi üzerinde denenen aşının başarısının geçen yıl Batı Afrika'da on binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine yol açan bulaşıcı hastalığın tarihe karışmasını sağlayacağı belirtildi.

Uzmanlar aşının Dünya'nın dört bir yanından doktorlar, araştırmacılar ve ilaç şirketlerinin 12 aylık ortak çalışmalarının ürünü olduğunu söyledi. Aşı geliştirme çalışmalarına fon sağlayan ülkelerden Norveç'in Başbakanı Borge Brende konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında "Bu hastalığın toplumları nasıl etkilediğini gördüğüm için bugün gelen haberler beni çok mutlu etti" dedi.

Gine'de yapılan deneme sonucu aşının etkinliği ile ilgili elde edilen sonuçlar Lancet dergisinde yayınlandı.

Aşının Ebola virüsü ile daha az zararlı bir virüs kombine edilerek üretildiği ve bu sayede aşılanan kişinin bağışıklık sistemini Ebola'yla savaşacak şekilde eğittiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!