Duruşmayı beklemeden Almanya’ya döndü

Güncelleme Tarihi:

Duruşmayı beklemeden Almanya’ya döndü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2018 10:36

Alman vatandaşı eşi Sabrina A.’ya eziyet edip, kayınvalidesi ile kayınpederini de ölümle tehdit ettiği iddia edilen Kayhan A.’nın 26 yıl hapis cezası istemiyle Adana’da yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

Haberin Devamı

İLK duruşmaya Kayhan A. ile tarafların avukatları geldi. Sabrina A. ile annesi ve babası ise gelmedi. Hakim, müştekiler için zorla getirme talebine olumsuz cevap verildiğini, cevapta müştekilerin Almanya’ya döndüğünün bildirildiğini belirtti. Kayhan A., inşaatlarda çalıştığını ve eşiyle dört yıl önce Türkiye’de evlenip Almanya’ya gittiklerini söyledi. Eşinin kendisini ve kızını Hıristiyan kültürüne adapte etmeye çalıştığını söyleyen Kayhan A., “Bu nedenle boşanmak istedim. Ancak Almanya’da boşanamadım. Boşanmak için kendisini Türkiye’ye getirdim. Ancak kızımızın velayeti konusunda aramızda anlaşmazlık çıktı” dedi.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Kayhan A., tahliye ve beraatini talep etti.

MAHKEME TAHLİYE VERDİ
Sabrina A.’nın avukatı ise Kayhan A.’nın, müvekkilini darp ve tehdit ettiğine yönelik deliller bulunduğunu belirttiği CD’yi mahkemeye sundu. Tanık olarak dinlenen sanığın annesi Gurbet ve babası Kahraman A. ise oğulları ile gelinlerinin zaman zaman tartıştıklarını, ancak bunun şiddet boyutunda olmadığını savundu.
Hakim, sanığı tutuklulukta geçirdiği süreyi göz önünde bulundurarak tahliye etti.
Duruşma ertelendi.

Haberin Devamı

BİRBİRLERİNİ SUÇLAMIŞLARDI
Kayhan A., 11 Nisan’da gözaltına alınıp tutuklanmış, Sabrina A. ise 2 yaşındaki kızı ile sığınmaevine yerleştirilmişti. Sanık, polis sorgusunda, eşinin ‘sihir yaparak kendisini etki altına almaya çalıştığını’ iddia etmiş, Sabrina A. da eşinin aşırı kıskanç olması nedeniyle kendisine eziyet edip, bebeğini emzirmesine dahi izin vermediğini öne sürmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!