Dünyanın en yaşlı kadın barmeni vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en yaşlı kadın barmeni vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2015 13:23

İngiltere’de1940 yılından bu yana barmenlik yapan Dolly Saville, 100 yaşında hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Dünyanın en yaşlı kadın barmeni vefat etti
Dünyanın en yaşlı çalışan kadın barmeni ünvanına sahip olan Saville, geçen yıl verdiği bir röportajda, emekli olmaya niyeti olmadığını söylemiş ve insanları çok sevdiğini, barda müşterilere hizmet etmenin onu çok mutlu ettiğini söylemişti.

BİR DAHA BIRAKAMADI

14 yaşında okuldan ayrılıp evlenen Saville, İkinci Dünya Savaşı patlak verdiğinde kocası orduya katılınca ailesinin geçimini sağlamak için barmenlik yapmaya başlamış ve çok sevdiği mesleğini geçen yıllara rağmen bırakmaya yanaşmamıştı.

HAFTADA 6 GÜN ÇALIŞTI

İki çocuğu, üç torunu üç tane de torununun torunu bulunan Saville, altı yıl öncesine dek Buckinghamshire bölgesindeki Red Lion isimli barda haftanın altı günü, günde altı saat çalışıyordu. 94 yaşına geldiğinde yaşadığı sağlık problemleri nedeniyle günlük vardiyasını 3 saate indirmek zorunda kalan Saville yine de gençlere taş çıkartacak şekilde servis yapıyor, masaları temizliyor ve bardakları parlatıyordu.

ÜNLÜLER DE TANIYOR

Saville 74 yıllık meslek hayatında aralarında James Bond filmlerinin yıldızı Pierce Bronson, ünlü oyuncu Elizabeth Taylor ve İngiltere eski başbakanı Ted Heath’ın da bulunduğu bir çok ünlü isme servis yapmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!