İşte dünyanın en büyük şarap üreticisi

Güncelleme Tarihi:

İşte dünyanın en büyük şarap üreticisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2015 11:59

İtalya, geçen yıl birinciliği kaptırdığı Fransa’yı bu yıl 1.5 milyon hektolitre geçerek, yeniden "dünyanın en büyük şarap üreticisi" seçildi.

Haberin Devamı

Şarap üreticisi ülkelerin ilgili kamu kuruluşlarının üyesi olduğu Uluslararası Şarap Örgütü’nün verilerine göre, dünya şarap üretimi, elverişli hava koşullarının desteğiyle bu yıl yüzde 2 artarak 275.7 milyon hektolitreye yükseldi.

Örgütün Paris’te düzenlenen toplantısı dünyanın "en büyük şarap üreticisi" çekişmesine sahne oldu. Toplantıda yapılan hesaplamalar sonucunda, Fransa bir yıl taşıdığı "en büyük şarap üreticisi" ünvanını yeniden İtalya’ya devretti.

Örgütün Genel Sekreteri Jean-Marie Aurand, 2015 yılında en çok şarap üreten ülkenin 48.9 milyon hektolitre ile birinci sırada İtalya’nın yer aldığını söyledi.

Fransa 47.4 milyon hektolitre ile ikinci sıraya düşerken, İspanya 36.6 milyon hektolitre ile, Amerika 22.1 milyon hektolitre ile, Arjantin 13.4 milyon hektolitre ile, Şili 12.9 milyon hektolitre ile, Avustralya 12.0 milyon hektolitre ile, Güney Afrika 11.3 milyon hektolitre ile, Çin 11.2 milyon hektolitre ile ve Almanya 8.8 milyon hektolitre ile 10 büyük şarap üreticisi arasına girdi.

Yılda bir milyon hektolitre ve üzerinde şarap üreten ülkelerin alındığı sıralamaya toplam 22 ülke girdi. İlk 10 ülkeden sonraki büyük şarap üreticileri şöyle sıralandı: Portekiz, Rusya, Romanya, Macaristan, Brezilya, Yunanistan, Avusturya, Yeni Zelanda, Sırbistan, Bulgaristan, Moldava, Gürcistan.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!