Dünya şampiyonu oldu

Güncelleme Tarihi:

Dünya şampiyonu oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2015 17:24

Büyükler Dünya Tekvando Şampiyonası'nda henüz 19 yaşındayken altın madalya kazanan İrem Yaman'ın bugüne kadar Türkiye'de düzenlenen hiçbir şampiyonada birinciliği bulunmuyor.

Haberin Devamı

Dünya Tekvando Şampiyonası'nda altın madalya kazanan İrem Yaman'ın, kürsünün en üst basamağına yolculuğu bir seçmeyle başladı.

Türkiye Tekvando Federasyonu'nun 2014 yılında düzenlediği Ümitler Türkiye Şampiyonası'nda mücadele eden İrem, birinci olamadı ancak üçüncü bitirdiği organizasyonun ardından teknik kurulun dikkatini çekmeyi başardı. Kurul tarafından seçme müsabakalarına çıkarılan İrem, burada başarılı olarak Ümitler Avrupa Şampiyonası kafilesine adını yazdırdı.

Avusturya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan İrem, bu başarısının ardından A Milli Takım kadrosuna girmeye başladı ve Büyükler Dünya Şampiyonası'nda mücadele etme şansı yakaladı.

Rusya’nın Chelyabinsk kentinde mayıs ayında düzenlenen şampiyonada 62 kiloda tatamiye çıkan İrem, finalde İspanya'dan Marta Calvo Gomez'i 14-4 mağlup ederek dünya şampiyonu oldu. İrem Yaman, bu başarısıyla Dünya Şampiyonası'nda Servet Tazegül ile birlikte Türkiye'ye ikinci altın madalyasını kazandırdı.

Haberin Devamı

Türkiye şampiyonluğu olmadan Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında kürsünün en üst basamağına çıkmayı başaran İrem'in gençlerde 2012 yılında Türkiye ikinciliği var. İrem'in yıldızlar kategorisinde ise bir başarısı yok.

İrem Yaman, Türkiye şampiyonu olmadan Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında kürsünün ilk basamağına çıkmasını, "Evet, gerçekten garip" sözleriyle değerlendirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!