Dresden’de PEGIDA nefretine karşı büyük gösteri

Güncelleme Tarihi:

Dresden’de PEGIDA nefretine karşı büyük gösteri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2018 10:47

Almanya’da göç ve İslam karşıtı PEGIDA’nın kuruluşunun dördüncü yıldönümünde, harekete karşı büyük bir gösteri düzenlendi. Dresden’de ‘nefrete karşı yürek’ sloganıyla düzenlenen protestoya 10 bin kişi katıldı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Dresden kentinde ‘Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Avrupalı Yurtseverler’ (PEGIDA) oluşumunun dördüncü kuruluş yıldönümü, gösterilerle protesto edildi. Polisin verdiği bilgiye göre protestolara yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Kentin farklı noktalarından ‘Nefrete karşı yürek’ sloganıyla harekete geçen iki grup, daha sonra kent merkezinde birleşti.

Dresden’de PEGIDA nefretine karşı büyük gösteri

Ana tren garının önünde toplanan binlerce kişiye seslenen Saksonya Başbakanı Michael Kretschmer “Bu ülkenin dışarıya açık ve konuksever olması bizim elimizde” dedi. Günlük hayatta yaşanan ırkçılığa da karşı uyarı yapan CDU’lu Başbakan, toplumsal sorunlara atıfta bulunarak, “Politik olarak aktif olmamız ve yalnızca basit cevapları olanlara karşı durmamız çok önemli” diye konuştu.

Haberin Devamı

Dresden’de PEGIDA nefretine karşı büyük gösteri

HİTLER SELAMI VE YAHUDİ ŞAKALARI
SPD’li Başbakan Yardımcısı Martin Dulig de insanlık ve demokrasi için mücadeleye çağırdığı konuşmasında günlük yaşamda rastlanan Hitler selamı ve Yahudi şakalarına karşı durmanın, bu mücadelenin önemli bir parçası olduğuna dikkati çekti.
Bilim Bakanı Eva-Maria Stange ise, PEGIDA’nın yalnızca memnuniyetsiz vatandaşlardan oluşmadığını, oluşumun sağ görüşlüleri de içine çektiğini ve güçlendiği uyarısında bulundu.

Dresden’de PEGIDA nefretine karşı büyük gösteri

MAAS: HAYDİ DRESDEN’E
Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da attığı tweette PEGIDA’nın kuruluş yıl dönümünü ‘ülkemiz için üzücü bir gün’ sözleriyle değerlendirdi. Günün hiçbir şey yapmadan oturulacak bir gün olmadığını da belirten Maas, Dresden’de ilk kez bütün protesto oluşumlarının birlikte eylem yapmasını harika bulduğunu belirterek, “Vakti olanlar; haydi Dresden’e!” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Dresden’de PEGIDA nefretine karşı büyük gösteri

4 BİN PEGIDACI DA YÜRÜDÜ
PEGIDA’nın destekçileri de kentteki ünlü Lüteriyen kilisesi Frauenkirche’nin önünde bir gösteri düzenledi. Yaklaşık dört bin kişinin katıldığı ve ‘Dört yıllık direniş’ sloganıyla düzenlenen gösteriye PEGIDA kurucularından Lutz Bachmann da katıldı. AfD gençlik kollarının da katıldığı gösteride Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın izlediği aşırı sağcı ‘Kimlik Hareketinin’ bayrakları da görüldü.

Dresden’de PEGIDA nefretine karşı büyük gösteri

NASIL BAŞLADI
20 Ekim 2014’te Dresden‘de düzenlenen ‘Akşam yürüyüşü’ PEGIDA’nın kuruluşu olarak kabul ediliyor. Bunu takip eden aylarda binlerce kişi Pazartesi günleri düzenlenen PEGIDA gösterilerine katılmış, göç, mülteci ve İslam karşıtı sloganlarıyla Almanya’da büyük tartışma başlatmıştı. Yürüyüşlere katılanların sayısı zaman zaman 25 bine ulaşmış, PEGIDA'yı örnek alan oluşumlar Almanya’nın diğer kentlerinde de yürüyüşler düzenlemeye başlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!