Dresden’de mülteci genç ölü bulundu

Güncelleme Tarihi:

Dresden’de mülteci genç ölü bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2015 09:56

Pegida’nın ‘kalesi’ Dresden’de 20 yaşında bir mülteci genç ölü bulundu

Haberin Devamı

Sözde yurtseverler hareketi Pegida tarafından organize edilen ve haftalardır Müslüman ve İslam karşıtı sokak gösterilerine sahne olan Almanya’nın Saksonya Eyaleti’nin başkenti Dresden’de Halit İdris Bahray isimli 20 yaşındaki Eritreli bir sığınmacı gencin ölü bulunması ülkenin gündeminde şok etkisi oluşturdu.

Dresden polisinin ilk açıklamasında göçmen gencin bıçaklanarak öldürülmesinin bilinmesine rağmen ‘intihar’ ihtimalinin de olabileceğini öne sürmesi skandal olarak değerlendirildi. Daha sonra yapılan açıklamada ise olayın cinayet olduğu teyit edildi.

Ülkesinden Almanya’ya siyasi sığınmacı olarak gelen ve birkaç hafta önce Dresden şehrine yerleşen 20 yaşındaki gencin sığınmacı yurdu olan evinin önünde bıçaklanarak öldürüldüğü belirtildi. Dresden Savcılığı Sözcüsü Lorenz Haase, cinayetle ilgili soruşturma başlatıldığını, ancak olayın arka planı ve suçu işleyen kişi veya kişiler hakkında henüz bir bilgiye ulaşılmadığını bildirdi. Dresden Emniyet Müdürü Dieter Kroll de açıklamasında, olayın cinayet olduğunu belirtti. Mülteci karşıtı söylemlerin paylaşıldığı Pegida gösterileri sonrasında mülteci bir gencin ölü bulunması ırkçı motifli bir cinayet şüphesini artırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!