Dortmund, Nuri Şahin’i gözden mi çıkardı?

Güncelleme Tarihi:

Dortmund, Nuri Şahin’i gözden mi çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2018 15:58

Dortmund’un İsviçreli teknik direktörü Lucian Favre, Nuri Şahin’i bu sezon kadroda düşünmediğinin sinyalini verdi.

Haberin Devamı

DORTMUND teknik direktörü Lucian Favre’nin, Alman Futbol Federasyonu (DFB) Kupası birinci tur maçında Nuri Şahin’i kadroya almaması, ‘gözden çıkarıldığı’ yorumlarına neden oldu. Favre, kurduğu sistem gereği bu sezon üç futbolcuya orta sahada yer verecek. Dortmund’un kadrosunda ise Nuri’yle birlikte 10 orta saha futbolcusu var. Favre, Götze, Witsel ve Delenay’ı ilk 11’de düşünüyor. Ayrıca Guerreiro, Dahoud, Weigel, Kagawa ve Gomez de hazırlık dönemi boyunca Favre’nin gözüne giren diğer futbolcular. Nuri Şahin ve Rode’yi ise şimdilik düşünmüyor.

NURİ NE YAPACAK?
Dortmund’da kalıp kalmayacağı da belli olmayan Nuri’nin ise bir haftadan fazla süre içinde kararını vermesi bekleniyor. Ya kulübünde kalıp sabırla kendisine forma verilmesini bekleyecek ya da başka bir kulübe transfer olabileceği gibi kiralık da gidebilecek. Tüm bunlar önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Haberin Devamı

FUTBOLCULARA HİSSETTİRİYORUZ
Orta sahada kadro zenginliğinin bulunmasıyla ilgili soruları yanıtlayan Favre de şöyle konuştu: “Futbolculara kimin oynayıp oynamayacağını hissettiriyoruz. Bu durum tabi futbolcular için zor. Ben hepsiyle konuştum. Kalmak onların işine geliyorsa, kalabilirler. Veya başka kulüpte daha çok oynamak isterler. Her futbolcu dürüst olmayı hak ediyor. Tabi şunu da bilmek lazım; bizim maç programımıza göre çok sayıda oyuncuya ihtiyacımız var. Milli takımın maç programı da belli. Günümüzde milli takımın hocasını arayıp ‘Benim futbolcumu yarı devre oynat’ diyemiyorsun.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!