Dolandırıcıların tuzağına düşmedi

Güncelleme Tarihi:

Dolandırıcıların tuzağına düşmedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 15:09

Almanya’da ‘Ticari Sicil Girişi‘ başvurusunda bulunan sinema oyuncusu Engin Şahin, gelen yazıdan ve faturadan şüphelenerek dolandırılmaktan son anda kurtuldu.

Haberin Devamı

Bir süre önce ortağı ile yeni bir iş kuran Engin Şahin, Şubat ayı içinde Kleve şehrinde ticari sicil başvurusunda bulundu. Başvuruyu yapmasının ardından ortağı ile birlikte güvenlik şirketini kuran ve çalışmalara başlayan Engin Şahin, bir hafta önce  GRD Management GmbH I.G.'den gelen faturanın yüksek olmasından kuşkulandı. 797,30 Euro tutarındaki ödeme talimatını avukatına gösteren genç girişimci, dolandırıcıların hedefinde olduğunu duyunca şaşkınlık yaşadı.

FİRMA İSİMLERİ TESBİT EDİLİYOR

Ödemenin teslim alınmasının ardından ilk üç iş günü içinde ödemenin yapılması gerektiği, aksi taktirde başvurunun iptal edileceğinin yer aldığı yazıyı okuduktan sonra şüphelerinin arttığını belirten Engin Şahin; "Ticaret yapabilmek için Kleve şehrinde başvurum oldu. Şirketler ticari sicil girişi yapıldıktan sonra, diğer şirketler sizi internet  üzerinden görüyor ve takip edebiliyor. Demek ki dolandırıcılar yeni eklenen adresleri şirket isimlerini tesbit edip, dolandırıcılık girişiminde bulunuyorlar. Ticari sicil kaydı girişinin yapılmasının ardından adresimize gelen yüksek faturadan ve ödeme zamanının kısa tutulmasından şüphelendim. IBAN numarası, firma ismi olmasına rağmen hemen avukatıma başvurdum ve dolandırılmaktan kurtuldum" dedi.

FATURALAR HEMEN ÖDENMEMELİ

Dolandırıcıların tuzağına düşmedi


Dikkatli davranması ve avukatının girişimleri sonucu dolandırılmaktan son anda kurtulan Engin Şahin, dolandırıcıların bu metodu yıllardır uyguladığını avukatından duyunca şaşkınlık yaşadığını belirterek; "Dolandırıcı firmaların isimlerinin sürekli değiştirildiğini öğrendim. Gelen yazışma çok gerçekçi. Ayırt etmek çok güç gibi olsa da, küçük bir araştırma sonrası sahtekarların foyası ortaya çıkıyor. Bize geldiği gibi, yüksek rakamlardan oluşan faturalar hemen ödenmemeli" diyerek dolandırıcıların tuzağına düşülmemesi uyarısında bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!