Doğum sancısını artıran hareket

Güncelleme Tarihi:

Doğum sancısını artıran hareket
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2015 14:14

İngiltere’deki University College London’dan bilim insanlarının gerçekleştirdiği yeni bir araştırma bazı kadınların eşleri yanlarındayken acıyı daha ağır bir şekilde hissettiklerini ortaya çıkarttı.

Haberin Devamı

Uzmanlar, elde ettikleri veriler ışığında tüm erkeklere hamile eşleri ile birlikte doğuma girmelerinin tavsiye edilmesinin doğru olmadığına karar verdiklerini söyledi.

Araştırma kapsamında 39 kadının parmaklarına ”iğne batması” etkisi yaratan lazer ışınları tutuldu. MRI kullanarak deneklerin beyin aktivitelerini gözlemleyen araştırmacılar, bazı kadınların partnerleri yanlarındayken daha çok acı hissettiğini tespit etti.

EŞLERİYLE MESAFELİ OLAN KADIN DAHA ÇOK ACI ÇEKİYOR

Uzmanlar özellikle eşleri ile mesafeli bir ilişki içinde olan kadınların hissettikleri acının onlar yanlarındayken arttığını gördüklerini belirtti.

Doğum sancısını artıran hareket


Araştırmayı gerçekleştiren ekibin başında bulunan nörolog Katerina Fotopoulou konu ile ilgili İngiliz Times gazetesine yaptığı açıklamada “Elde ettiğimiz sonuçlar bazı kadınların acı veren bir deneyim yaşarken eşleri yanlarında olursa kendilerini daha rahatsız hissettiğini gösteriyor. Bu da doğuma eşlerin de girmesi yönündeki tavsiyenin her çift için geçerli olmadığını gösteriyor” dedi.

Britanya Hamilelik Danışmanlık Servisi 1960 yılında erkeklerin sadece %10’unun eşleri ile birlikte doğumhaneye girdiğini, ancak bu oranın günümüzde %95’e çıktığını açıkladı. Araştırma Social Cognitive and Affective Neuroscience isimli dergide yayınlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!