Doğruysa bu bir devrim

Güncelleme Tarihi:

Doğruysa bu bir devrim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2014 13:14

TÜBİTAK'ın elektromobil yarışlarında birinci olan İstanbul Üniversitesi öğretim üye ve öğrencilerinin geliştirdiği elektrikli otomobil 'YEREL T1', İstanbul'dan başladığı 13 ili kapsayacak yolculuğunda Antalya'ya ulaştı. Otomobil 5 bin kilometrelik yol boyunca 75 liralık elektrik harcayacak.

Haberin Devamı

TÜBİTAK’ın yarışmasında da birincilik ödülü alan elektrikli otomobilin tek şarjla 500 kilometre yol yaptığını belirten öğrenciler, bunun elektrik maliyetinin ise 5 TL olduğunu söyledi. Türkiye turunda ise yapacakları 5 bin kilometre yolda harcanacak elektriğin masrafının ise sadece 75 TL olduğunu dile getiren öğrenciler, "Aracımızın ağırlığı 500 kilogram.
Bunun nedeni de dışının karbonfiber yapıda olması. Bu, aracın hafif olmasını sağlıyor. Nitekim kaldırıma çıkarırken ekip olarak elle kaldırıyoruz. Aracımızın en belirgin özellikleri harcadığı elektrik fiyatının ucuzluğu ve hafif olması. Türkiye’nin en verimli elektrikli aracı unvanına sahip. Elektrik donanımı da tasarım ve yazılım olarak bize ait" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!