Dizel arabalara büyük kısıtlamalar geliyor

Güncelleme Tarihi:

Dizel arabalara büyük kısıtlamalar geliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2015 15:21

İngiltere’de hava kirliliğini azaltmak için çalışmalar yürüten hükümet yetkililerinin dizel araçların şehir merkezine girişini yasaklamayı planladığı açıklandı.

Haberin Devamı

Konu ile ilgili planlar ilk olarak Çevre Bakanlığı’nın havadaki Nitrojen Dioksit (NO2) oranlarını düşürmek için izlenebilecek yöntemlerle ilgili hazırladığı raporda ortaya konuldu.

Raporda İngiltere’de her yıl en az 23 bin 500 kişinin havadaki NO2’nin zararlı etkileri nedeniyle zamanından önce öldüğü ve bu gazın atmosfere yayılmasının en büyük sorumlusunun kara taşıtları ve özellikle de dizel motorlu otomobiller, kamyonlar, tırlar ve otobüsler olduğu belirtildi.

Yetkililer kirliliğin önlenmesi ve kamu sağlığının korunması için dizel araç kullanıcılarına ekstra vergiler getirilebileceğini, park yeri kısıtlamaları uygulanabileceğini ve kimi merkezi bölgelere dizel otomobillerin girişinin tamamen yasaklanabileceğini belirtti.

Bu uygulamalara ilk olarak Birleşik Krallık’ın “kirlilik merkezleri” olarak adlandırılan Güney Galler, Londra, Southampton, Nottingham, East Midlands, West Yorkshire ve ülkenin Güney Doğu sahillerinden başlanacağı açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!