DİTİB üyesinden '1 milyon TL’lik makam aracı' isyanı

Güncelleme Tarihi:

DİTİB üyesinden 1 milyon TL’lik makam aracı isyanı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2015 10:08

Almanya'nın başkent Berlin’de DİTİB bünyesinde faaliyet gösteren Berlin Şehitlik Camii’nin bir üyesi 1 milyon TL’lik makam aracını gerekçe göstererek üyelikten istifa etti.

Haberin Devamı

Bu zamana kadar çeşitli hayır organizasyonlarına verdiği destekle tanınan Berlin Şehitlik Cami derneği üyelerinden esnaf Nahit Çoraplı, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez için alınan ve 1 milyon TL değerinde olduğunu iddia eden makam aracı alınmasını kınayarak dernek üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Almanya’da DİTİB bünyesindeki camilerde rutubetli bodrum katlarında namaz kılmak zorunda kalındığına dikkat çeken Çoraplı şöyle konuştu: “Camilerimizin birçok ihtiyacı var. Bu ihtiyaçların karşılanacağı yerde, lüks makam aracı alınması israfına ortak olmak istemiyorum.”

Lüks makam aracı israfına hem Diyanet hem de DİTİB yetkililerinden bu zamana kadar kimsenin ses çıkarmamasına da üzüldüğünü belirten esnaf Çoraplı, “Yapılan yanlıştan dönülür diye bekledim ama maalesef dönülmedi. Ben de istifa ederek tepkimi göstermek istedim. İnşallah bu tepkim tüm Almanya’ya örnek olur.” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!