Dışişleri bakanları toplandı

Güncelleme Tarihi:

Dışişleri bakanları toplandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2014 10:47

Almanya ve Avrupa Birliği (AB) üyesi 3 İskandinav ülkesi Danimarka, Finlandiya ve İsveç'in dışişleri bakanları Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da toplantı yaptı.

Haberin Devamı

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Danimarka Dışişleri Bakanı Martin Lidegaard, İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström ve Finlandiya Dışişleri Bakanı Erkki Tuomioja, toplantının ardından basına kısa bir açıklama yaptı.

Danimarka Dışişleri Bakanı Martin Lidegaard, komşu ülkeler olarak çeşitli konular ile Avrupa'nın geleceğinde önemli görülen hususları görüştüklerini belirtti.

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı'nın (WFP) yaklaşık 1,7 milyon Suriyeliye gıda yardımını askıya aldığını açıklaması hatırlatılarak, toplantı yapan 4 ülkenin insani yardımları sürdürüp sürdürmeyeceğinin sorulması üzerine Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, bir süre önce Berlin'de Suriyeli sığınmacılar konusunda konferans düzenlediklerini anımsattı.

Steinmeier, bu konferansın amacının sadece insani yardımlar konusunu ele almak değil sığınmacılara barınma imkanı sunan Ürdün ve Lübnan gibi ülkelere de destek sağlamak olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:
"Çünkü orada başa çıkmamız gereken çok fazla risk olduğunu dikkate almamız lazım. Hepsinden önce sığınmacıların insani durumları konusundaki çabaları hızlandırmamız lazım. İkinci olarak yoğun göç alan Suriye'ye komşu ülkelerdeki altyapının korunması önemli. Lübnan ve Ürdün gibi komşu ülkelerdeki insani yardım organizasyonunun ayakta kalması gerekir."

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström ise Almanya ve İsveç'in en çok Suriyeli sığınmacı kabul eden ülkeler arasında bulunduğunu belirterek, katılımcı ülkelerin bu sorunu değerlendirme ve sığınmacılara yardım etme konusunda istekli olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!