Dirk Nowitzki göz yaşlarıyla veda etti

Güncelleme Tarihi:

Dirk Nowitzki göz yaşlarıyla veda etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2015 10:57

Almanya, üç ülkeyle birlikte evsahipliğini yaptığı 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonasına Berlin'de veda etti. Panzerlerin ünlü oyuncusu Dirk Nowitzki de milli takımla son maçına çıktı.

Haberin Devamı

Berlin Mercedes Benz Arena'yı dolduran 14 bin taraftar hem Almanya'nın elenmesine hem de ünlü yıldız Dirk Nowitzki'nin göz yaşlarıyla milli takıma vedasına tanıklık etti. Çekişmeli geçen maçta Almanya, İspanya'ya bir sayı farkla 76-77 yenildi.

Almanların yıldız oyuncusu Dennis Schröder, skor 74-77 iken ve maçın bitimine de sadece üç saniye kala üç serbest atış hakkı kazandı. İkisini sayıya dönüştüren Schröder, son atıştan yararlanmadı.

Maçı Almanya 76-77 kaybetti. Bu andan itibaren salona hüzün çöktü.

Alman taraftarlar, bir yandan milli takımının dördüncü yenilgiyi alıp elenmesine, diğer taraftan Alman basketbolunun gelmiş geçmiş en büyük yıldızlarından biri Nowitzki'nin vedasına üzüldü.

Teknik heyet ve oyuncular ise son atışı değerlendiremeyen Dennis Schröder'i uzun süre teselli etmeye çalıştı. Alman milli takımının formasını 153 kez giyen 37 yaşındaki Dirk Nowitzki, basketbol oynamaya devam edecek.

Ancak bir daha milli takım forması giymeyecek. Yenilgiden dolayı hayli üzgün olan ve bir ara göz yaşlarını da tutamayan Nowitzki, maçtan hemen sonra, bundan sonra neler yapacağına yönelik bir soruya “Bakalım. Ama ben şimdi onu düşünmüyorum. Evsahipliğini yaptığımız Avrupa Şampiyonası'ndan elendik. Şu anda benim için başka hiçbir şey önemli değil” dedi.

BAKMADAN GEÇME!