'Skandal' araçların 8 milyonu Avrupa'da

Güncelleme Tarihi:

Skandal araçların 8 milyonu Avrupada
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2015 13:20

Alman otomobil devi Volkswagen’in özel bir programla egzoz gazı değerlerini manipüle ettiği 11 milyon dizel aracın 8 milyonunun AB ülkelerinde olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

Ekonomi gazetesi Handelsblatt’ın konuya ilişkin verdiği haber, dün akşam VW yetkilileri tarafından doğrulandı. Skandaldan etkilenen araçların EA 189 EU5 tipi ve motor hacmi 1.2, 1.6 ve 2.0 litre olan motorlar olduğu kaydedildi. VW yönetimi Wolfsburg’dan seçilen milletvekillerine bir mektup göndererek, skandaldan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Skandalın tüm ayrıntılarıyla açıklığa kavuşturulacağı kaydedilen mektupta, manipüle edilen bütün araçların geri çağrılarak tamir edileceği ve masraflarının şirket tarafından karşılanacağı bildirildi.

PROBLEMİ NASIL ÇÖZECEĞİNİ BİLDİRECEK

Volkswagen firmasının dizel araçlardaki skandalı nasıl çözeceğine dair resmi makamlara Çarşamba gününe kadar çözüm sunmasının istendiği, VW’nin belirtilen süre içerisinde buna yanıt vereceği bildiriliyor.
Bu arada, Alman hükümetinin skandal nedeniyle dizel araçlarda vergi artışına gitmeyi düşünmediği de kaydediliyor.

Haberin Devamı

YENİ CEO İŞÇİLERE KONUŞACAK

Diğer yandan Volkwagen grubunun yeni CEO’su Matthias Müller’in bugün (Salı) Wolfburg’taki fabrikada işçilere bilgi vereceği öğrenildi. Toplantıya sendika işyeri temsilcileri ve denetim kurulundan da yetkililerin katılması bekleniyor.
Dünya çapında 600 bin kişinin çalıştığı Volkswagen’in merkezi Wolfsburg’da 72 bin 500 yılda 830 bin otomobil üretiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!