Devler Ligi'nde sahne Türklerin

Güncelleme Tarihi:

Devler Liginde sahne Türklerin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2015 14:41

Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak dört maçta beş Türk kökenli futbolcu sahaya çıkacak. Leverkusen ile Atletico Madrid mücadelesinde iki milli futbolcumuzun performansı sonucu belirleyecek. Leverkusen'de frikik ustası Hakan Çalhanoğlu ile Atletico Madrid'de top cambazı Arda Turan'ın ortaya koyacağı futbol merak konusu. Ömer Toprak kart cezalısı olduğu için bu maçta oynayamıyor.

Haberin Devamı

ŞAMPİYONLAR Ligi'nde bugün ve yarın dört maç oynanıyor. Bugün Alman ekibi Dortmund Juventus ile, İspanyol devi Barcelona ise İngiliz Manchester City ile deplasmanda oynayacak. Yarın ise Leverkusen İspanyol takımı Atletico Madrid'i, Arsenal de Fransız ekibi Monaco'yu konuk ediyor. Bugün ve yarın oynanacak dört karşılaşmanın da başlama saati 20.45.

DÖRT MAÇTA ALTI TÜRK

Devler Ligi'nin bugün ve Çarşamba günü oynanacak maçlarda Türkler sahne alacak. Karşılaşmalara çıkacak sekiz takımın dördünün kadrosunda Türk kökenli futbolcular bulunuyor. Leverkusen'de Hakan Çalhanoğlu ile Ömer Toprak, Dortmund'da Nuri Şahin ile İlkay Gündoğan, Atletico Madrid'de Arda Turan ve Arsenal'da da Mesut Özil kadrolarda yer alıyor. Ömer Toprak kart cezalısı olduğu için yarın oynanacak maçta forma giyemeyecek. Diğer beş futbolcunun ise takımlarının ilk 11'inde oynaması bekleniyor. Son oynanan lig maçalarındaki performanslarına bakıldığında Hakan Çalhanoğlu, Nuri Şahin, Mesut Özil, İlkay Gündoğan, Arda Turan ve Mesut Özil formlarının zirvesinde. Oynadıkları futbol ve attıkları gollerle takımlarının başarılarına önemli katkı sunuyorlar. Orta sahada görev alan beş futbolcu da teknik direktörlerin vazgeçilmezi.

10 NUMARALAR KARŞI KARŞIYA

Manchester City ile Barcelona arasında oynanacak Şampiyonlar Ligi karşılaşması futbolseverler için gecenin en ilginç maçı olacak. Kadrolarındaki yıldız futbolcular iki takımın maçını ilgi çekici kılıyor. Ancak Türk futbolseverlerin gözleri Leverkusen ile Atletico Madrid karşılaşmasında olacak. Birlikte milli takımın başarısı için ter döken Hakan Çalhanoğlu ve Arda Turan bu kez birbirine rakip oluyor. Leverkusen'de Hakan Çalhanoğlu ve Atletico Madrid'de Arda Turan'ın oynaması Türk futbolseverler için bu maçı seyredilir kılıyor. Hakan Leverkusen'in yıldızı, Arda da Atletico Madrid'in en önemli futbolcusu. Her iki futbolcu da takımlarının orta sahadaki adeta beyni. 10 numaralı formayı giyen Türk milli takımın futbolcularının ortaya koyacağı futbol, takımlarının alacağı sonucu yakından belirleyecek.

FRİKİK USTASI TOP CAMBAZI

Hakan Çalhanoğlu sadece Leverkusen'in değil, Bundesliga'da oynayan tüm futbolcular arasında en iyi frikikçi olarak kabul ediliyor. Frikikten attığı gollerle takımına galibiyetler kazandıran Hakan, hem sağ, hem de sol ayağıyla duran topları etkili kullanıyor. Leverkusen'in maçtaki en büyük silahı da o. Verdiği ara paslarıyla arkadaşlarına gol pozisyonları da üretiyor. Almanya'da oynanacak maçta İspanyol takımının en büyük kozu ise Arda Turan. Üstün futbol tekniğine sahip. Dilediği gibi maçı kontrol edebiliyor. Top hakimiyetiyle takımını ve oyunu rahatlatıyor. Futbol zekasıyla hücum boşluklarını iyi görüyor. Oyunu rakip yarı alana çok iyi yayabiliyor. Tüm hatlar arasında bağlar kurabilen bir futbolcu. Bu maçta Arda mı yoksa Hakan mı takımını zafere taşıyacak ? Karşılaşmanın sonucu kadar Hakan ve Arda'nın performansı merak konusu.

İLKAY VE NURİ İKİLİSİ

Dortmund'un bugün deplasmanda Juventus ile oynayacağı maçta Alman takımının orta sahası Nuri Şahin ile İlkay'a teslim. İki futbolcunun da sakatlıktan sonra çabuk form tutması Jürgen Klopp'u sevindiriyor. Klopp Nuri ve İlkay ikilisiyle rakip atakları kesip yine iki Türk kökenli futbolcuyla hızlı atağa kalkmanın hesaplarını yapıyor. Arsenal'da gözler Alman milli Mesut Özil'de olacak. Geçen yıl ve bu sezonun ilk yarısında büyük eleştiriler alan Mesut, yeni yılda takımına büyük katkı sınıyor. Mesut'un yarın oynanacak Monaco maçında ilk 11'de forma bulması bekleniyor. Son lig maçında da Crystal Palace deplasmanında 2-1 galip gelen Arsenal'da Özil 76 dakika sahada kaldı. Dört maçın rövanşı ise 18 ile 17 Mart tarihlerinde oynanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!